Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κούλογλου καταγγέλλει ότι έκοψαν το site του από τη συνέντευξη τύπου Τσίπρα στη ΔΕΘ

Για αποκλεισμό από τη συνέντευξη τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, κάνει λόγο άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο tvxs

Με τίτλο «Μετά τη λίστα Πέτσα και λίστα ΣΥΡΙΖΑ;», οι συντάκτες του άρθρου της ενημερωτικής ιστοσελίδας tvxs, η οποία έχει δημιουργηθεί από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου, καταγγέλλει ότι το μέσο έμεινε εκτός της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή στη ΔΕΘ, επειδή όπως αναφέρει «έκανε κριτικές παρατηρήσεις» για τον πρόσφατο εσωτερικό ανασχηματισμό του κόμματος και την νέα επικοινωνιακή του ομάδα.

Όπως αναφέρουν οι συντάκτες του άρθρου, «η απάντηση δεν άργησε να έρθει: το Tvxs αποκλείστηκε από τη συνέντευξη τύπου του Α. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.  Η Κουμουνδούρου επικαλείται τεχνικά θέματα που δεν έχουν καμία βάση. Σε 4 ώρες! και κάτι συνέντευξης, στη διάρκεια της οποίας έθεσαν ερωτήσεις καμιά σαρανταριά ΜΜΕ,  κάποια λεπτά θα μπορούσαν να βρεθούν για ένα μεγάλο, αξιόπιστο και ιστορικό site, όπως το Tvxs».

Τέλος οι συντάκτες καταλήγουν ότι τέτοιες πρακτικές έχουν περισσότερη σχέση με τη «λίστα Πέτσα» παρά με την αριστερά.

«Να αποκλείεται από τη συνέντευξη τύπου ένα site, μετά από μια 7μηνη καθημερινή μάχη με την πανδημία και τις κυβερνητικές ολιγωρίες, που το έφτασαν να έχει 2.5 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα, αποτελεί πραγματικά  λυπηρό φαινόμενο. Γιατί αναδεικνύει μια νοοτροπία που έχει λιγότερη σχέση με την αριστερά και περισσότερη με τη λίστα Πέτσα».

Αναλυτικά η καταγγελία του tvxs:

«Mε αφορμή τον πρόσφατο εσωτερικό ανασχηματισμό  του ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα επικοινωνιακή του ομάδα, το Tvxs έγραψε δύο άρθρα με κριτικές παρατηρήσεις. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει: το Tvxs αποκλείστηκε από τη συνέντευξη τύπου του Α. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.  Η Κουμουνδούρου επικαλείται τεχνικά θέματα που δεν έχουν καμία βάση. Σε 4 ώρες! και κάτι συνέντευξης, στη διάρκεια της οποίας έθεσαν ερωτήσεις καμιά σαρανταριά ΜΜΕ,  κάποια λεπτά θα μπορούσαν να βρεθούν για ένα μεγάλο, αξιόπιστο και ιστορικό site, όπως το Tvxs.

Δεν θα ασχολούμαστε με την υπόθεση, η οποία άλλωστε αφορά πολύ λίγους: κανείς πολίτης δεν ασχολείται με τον κατάλογο των ΜΜΕ που υποβάλλουν ερωτήσεις. Οι κανονικοί άνθρωποι έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν. Δεν ασχολούνται με μικρότητες και παιχνιδάκια εξουσίας.  Γράφουμε για να επισημάνουμε μια απαράδεκτη νοοτροπία πειθάρχησης, αν όχι τιμωρίας, της κριτικής και της κριτικής σκέψης.

Είμαστε αντίθετα υπερήφανοι, καθώς πρόκειται στη πραγματικότητα για το καλύτερο βραβείο ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, ανάλογο με αυτό που λάβαμε προσφάτως από τον κ. Πέτσα. Αλλά να αποκλείεται από τη συνέντευξη τύπου ένα site, μετά από μια 7μηνη καθημερινή μάχη με την πανδημία και τις κυβερνητικές ολιγωρίες, που το έφτασαν να έχει 2.5 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα, αποτελεί πραγματικά  λυπηρό φαινόμενο. Γιατί αναδεικνύει μια νοοτροπία που έχει λιγότερη σχέση με την αριστερά και περισσότερη με τη λίστα Πέτσα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι πρακτικές αυτές δεν απηχούν την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και σε καμιά περίπτωση την προοδευτική παράταξη και την αριστερά. Όσοι είχαν την ιδέα του αποκλεισμού μας -ή δεν έκαναν τίποτα για να τον αποτρέψουν παρότι είχαν όλον τον χρόνο- να μην έχουν καμία αμφιβολία: θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο,  ερευνώντας και αναλύοντας την πολιτική της πιο ανίκανης κυβέρνησης στη πρόσφατη ιστορία της χώρας.  Εντοπίζοντας όμως, συγχρόνως, τα λάθη και τις αδυναμίες της αντιπολίτευσης, που διευκολύνουν αυτή την κυβέρνηση και επιμηκύνουν την παραμονή της στην εξουσία. Το δόγμα μας είναι απαράβατο:  η είδηση είναι ιερή, το σχόλιο ελεύθερο».

Διαβάστε Ακόμα:

Πέτσας για Τσίπρα: Άλλαξε logo δεν άλλαξε λόγο γιατί ζει στο παρελθόν του

Ζαχαριάδης: Χρειάζεται άμεσο σχέδιο αποζημίωσης κατοίκων, επιχειρήσεων, αγροτών (vid)


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.