Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «ιστορική» τη Συμφωνία των Πρεσπών – Το διόρθωσε μέσα σε λίγα λεπτά

Για «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών» έκανε αρχικά λόγο ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μάικ Πομπέο, για να το διορθώσει λίγη ώρα αργότερα.

«Ιστορική» χαρακτήριζε την Συμφωνία των Πρεσπών στην αρχική της μορφή η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Νίκου Δένδια και Μάικ Πομπέο

Μόλις η ανακοίνωση έγινε αντιληπτή η αντιπολίτευση έσπευσε να σχολιάσει τον εν λόγω χαρακτηρισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως “χαιρόμαστε που η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δίνει μάχες υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας αλλά χαρακτηρίζει “ιστορική” τη Συμφωνία των Πρεσπών». «διπρόσωπο Ιανό» χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής τον πρωθυπουργό στα εθνικά θέματα, ενώ η Ελληνική Λύση ανέφερε πως “ιστορική είναι μόνο η απάτη της Νέας Δημοκρατίας». 

Όλα αυτά, εξαιτίας της σφοδρής αντίθεσης της Νέας Δημοκρατίας ως αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Συμφωνία των Πρεσπών, που σήμερα -και λόγω «συνέχειας του κράτους»- καλείται να εφαρμόσει. Το Υπουργείο Εξωτερικών, αντιλαμβανόμενο τον θόρυβο που προέκυψε γύρω από την συγκεκριμένη ανακοίνωση, εξέδωσε άμεσα ορθή επανάληψη, αποσύροντας τον χαρακτηριστμό «ιστορική». 

Και έπειτα από την «Ορθή Επανάληψη»

ΣΥΡΙΖΑ: Χαιρόμαστε για τον Μητσοτάκη, ας φέρει και την κύρωση στη Βουλή

Με ειρωνική διάθεση, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτηρισμό, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πλέον, όχι μόνο δίνει μάχες υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά σε επίσημη τοποθέτησή της, στο κοινό ανακοινωθέν με τις ΗΠΑ που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζει "ιστορική" τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα που συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Μητσοτάκη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορική, θα φέρει επιτέλους τις κυρώσεις συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία προς ψήφιση στη Βουλή ή φοβάται τον πανελλήνιο διασυρμό για την προεκλογική εξαπάτηση του ελληνικού λαού και την καταψήφιση από τον κ. Σαμαρά και τη μισή κοινοβουλευτική του oμάδα;»

ΚΙΝΑΛ: Ιανός ο Μητσοτάκης

«Ως αντιπολίτευση η ΝΔ καταψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, την χαρακτήριζε «Εθνική ήττα». Ως κυβέρνηση τώρα, στο σημερινό κοινό ανακοινωθέν, την χαρακτηρίζει «ιστορική». Ιστορική υποκρισία και λαϊκισμός. Διπρόσωπος ο κ. Μητσοτάκης, Ιανός και μάλιστα στα Εθνικά Θέματα. Η κολοτούμπα τελικά είναι τακτική και για τους δύο, για τον κ. Τσίπρα και για τον κ. Μητσοτάκη».


 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.