ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/10/2020 10:50

Επένδυση 1 δισ. της Microsoft στην Ελλάδα - Ανακοινώνεται από Μητσοτάκη και Σμιθ

Μεγάλη άμεση επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, της οποίας η προστιθέμενη αξία αναμένεται να αγγίξει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, θα ανακοινώσουν τη Δευτέρα από το Μουσείο της Ακρόπολης ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Μπραντ Σμιθ.  

Επένδυση 1 δισ. της Microsoft στην Ελλάδα - Ανακοινώνεται από Μητσοτάκη και Σμιθ
Επένδυση 1 δισ. της Microsoft στην Ελλάδα - Ανακοινώνεται από Μητσοτάκη και Σμιθ
Ανάγνωση:

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» αφορά στην εγκατάσταση στην Ελλάδα ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services.

Η τελική απόφαση της Microsoft, με την οποία επέλεξε την Ελλάδα έναντι άλλων χωρών, ελήφθη πριν από δύο εβδομάδες σε συνέχεια συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα με το γραφείο του πρωθυπουργού, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι νέες δραστηριότητες της Microsoft θα έχουν έδρα στην Αττική και η σχετική συζήτηση με την οποία ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις έλκει τις ρίζες της στο φετινό παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ στις αρχές του χρόνου στο Νταβός και στην εκεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft για την όποια ο Μπραντ Σμιθ είχε σχολιάσει πως είναι μία από τις σημαντικότερες που πραγματοποίησε σ’ αυτό το forum.

Διαβάστε ακόμα

Μητσοτάκης: Σχεδόν αδιανόητο να πάμε σε δεύτερο γενικό lockdown

Άμυνα, ενέργεια και τεχνολογία: Τι συμφώνησε στην επίσκεψή του ο Πομπέο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ