ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16/10/2020 09:15

Opinion Poll: Προβάδισμα 19,9 μονάδων για τη ΝΔ - Χαμηλό ιστορικό στην πρόθεση ψήφου για ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Opinion Poll, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ιστορικό χαμηλό στην πρόθεση ψήφου.

Opinion Poll: Προβάδισμα 19,9 μονάδων για τη ΝΔ - Χαμηλό ιστορικό στην πρόθεση ψήφου για ΣΥΡΙΖΑ
Opinion Poll: Προβάδισμα 19,9 μονάδων για τη ΝΔ - Χαμηλό ιστορικό στην πρόθεση ψήφου για ΣΥΡΙΖΑ
Ανάγνωση:

Στην ίδια δημοσκόπηση αποτυπώνεται μεγάλη ικανοποίηση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, το 85% δηλώνει ικανοποιημένο από την συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής συμμορίας.

Με βάση τα ευρήματα, η Ν.Δ συγκεντρώνει το 38% των προτιμήσεων στην πρόθεση ψήφου, αλλά παρά την πτώση κατά 2.3% κρατάει ισχυρό προβάδισμα της τάξης του 19.9% ( 21.2 % τον Σεπτέμβριο) γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει 1.4% σημειώνοντας ιστορικό χαμηλό στην πρόθεση ψήφου στις έρευνες από τις περυσινές εκλογές με 18.1%.

Αυτή η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται και στην πτώση του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός , αλλά και στο γεγονός ότι μόλις το 13% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση.

Μάλιστα το 69.1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση.

Από τα υπόλοιπα κόμματα όλα εμφανίζουν μικρές αυξήσεις. Αυτό πάντως που δείχνει να έχει μια σταδιακή άνοδο από τον Μάιο και μετά είναι το ΚΙΝΑΛ που ξεκινώντας από 4.5% τον Μάιο φτάνει τώρα το 6.7% .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται κατά 32.1% ( 33.3% ) της καταλληλότητας για πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας το 49.4% ( 52.7% τον Σεπτέμβριο) των προτιμήσεων έναντι 17.3% του Αλέξη Τσίπρα ( 19.4% τον Σεπτέμβριο) και 30.4% ( 23.9%)

Το 52% εμφανίζεται θετικό υπέρ της έναρξης διερευνητικού διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία με το 45% να έχει αντίθετη άποψη. Το 58% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που χειρίζεται η Κυβέρνηση τα προβλήματα με την Τουρκία. Σημειώνουμε ότι το ποσοστό αυτό τον Σεπτέμβριο ήταν 67%. Σημειώνεται δηλαδή μια σημαντική πτώση 9% .


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ