Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τσακαλώτος σε Σταϊκούρα: Είστε σαν τον Ρίτσαρντ Γκιρ στο Pretty Woman πριν γνωρίσει την Τζούλια Ρόμπερτς

«Απαράδεκτο» και «τεράστιο ψέμα» χαρακτήρισε τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αναλάβει καμία δέσμευση για την προστασία της πρώτης κατοικίας ο Ευκλειδης Τσακαλώτος και μάλιστα τον παρομοίασε με τον Ρίτσαρντ Γκιρ πριν τον πείσει η Τζούλια Ρόμπερτς να μην καταστρέφει επιχειρήσεις.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική της, ενώ έφερε ως παράδειγμα και τον πρωταγωνιστή του... Pretty Woman.

«Εσείς γιατί καταργείτε την προστασία; Είναι άποψη σας ή η άποψη των θεσμών; Είναι δική σας πολιτική; Μήπως μιμείστε τον Άδωνι που έλεγε ότι δεν θα μου κλέψει την δόξα ο Τόμσεν;», διερωτήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών πρώιμο Ρίτσαρντ Γκιρ.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που θυμίζει αυτό που έκανε ο Ριτσαρντ Γκιρ στο Pretty Woman. Πριν καταφέρει να τον πείσει η Τζούλια Ρόμπερτς να μην καταστρέφει επιχειρήσεις. Εσείς είστε ο πρώιμος Ριτσαρντ Γκιρ, από εσάς η Τζούλια Ρομπερτς δεν πέρασε ποτέ», είπε ο γνωστός για τα ευφυολογήματά του Ευκλείδης Τσακαλώτος για να προσθέσει πως στην Αγγλία, αυτό λέγεται debt bondage.

«Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα λέγεται χρεοδουλοπαροικία αλλά είναι η κατάσταση που δουλεύεις μια ζωή για να ξεπληρώσεις το χρέος», ανέφερε.

Σταϊκούρας: Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ταυτιστεί με τη λέξη ψεύτης

Απαντώντας, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ταυτιστεί με τη λέξη ψεύτης. Λέτε ότι λέω ψέματα. Δεν ήμουν εγώ αυτός που είχε δεσμευθεί ότι θα παραιτηθεί εάν μειωθεί το αφορολόγητο και δεν το έκανε. Δεν ήμουν εγώ αυτός που έκανε την δήλωση ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί και για κοινωνικούς λόγους. Το Eurogroup  αποφάσισε να λήξει το προσωρινό πλαίσιο προστασίας που είχε νομοθετηθεί τον Απρίλιο του 2019. Η προστασία της πρώτης κατοικίας είχε λήξει από τον Φλεβάρη του 2019. Την είχατε δώσει στους θεσμούς από τον Φλεβάρη 2019. Με υπογραφή σας δεν υφίσταται προστασία από τον Φλεβάρη του 2019 και αυτό το έχουν επιβεβαιώσει και οι θεσμοί. Υπήρχε μια δέσμευση σας να αναλάβετε δράση για την ενοποίηση των νόμων για την πτώχευση και τα χρέη. Η δέσμευση σας ήταν προς του Θεσμούς».

«Αυτές είναι οι δεσμεύσεις που είχατε αναλάβει και αυτές ήταν οι πράξεις σας.  Κι εμείς κι εσείς φέραμε πλαίσια για προστασία, εσείς μέχρι τον Ιούλιο του 2019 κι εμείς το πρόγραμμα Γέφυρα» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Διαβάστε Ακόμα 

Η «Σκάρλετ Γιοχάνσον» απάντησε σε ζωντανή σύνδεση στον Τσακαλώτο: Δέχομαι να πάμε για ποτό! (vid)

Τσίπρας: Είμαι πιο φιλόδοξος από τον Τσακαλώτο, μπορώ να κλείσω ραντεβού με τη Σκάρλετ Γιόχανσον!

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.