Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Μήνυμα Μητσοτάκη στους πολίτες το απόγευμα – Έρχονται νέα μέτρα

Μήνυμα θα απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους πολίτες για τον κορονοϊό, όπως ο ίδιος προανήγγειλε απευθυνόμενος στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

«Το απόγευμα θα απευθυνθώ στους πολίτες και για τα μέτρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρωί της Πέμπτης.

«Να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στη μάχη κατά του κορονοϊού, όπως βλέπετε ειμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα που ήρθε και στην πατρίδα μας. Εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε καλυτερα απ' την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά αυτό δεν είναι παρηγοριά. Θα έχω την ευκαιρία το απόγευμα να απευθυνθώ στους Έλληνες πολίτες. Να εξηγήσω πού βρισκόμαστε και ποια είναι τα πρόσθετα μέτρα τα οποία πρέπει να λάβουμε. Θα έχω την ευκαιρία στη συνέχεια να σας ενημερώσω για αυτά και να σας ενημερώσω και για την τριμερή διάσκεψη που είχαμε χθες στη Κύπρο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου του οποίου αναμένουμε με ιδιαίτερη προσμονή την επίσημη επίσκεψή του το Νοέμβριο στην πατρίδα μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην κυρία Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο, ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους πολίτες στις 19:00.

Ποια μέτρα εξετάζονται

Η κεντρική κατεύθυνση αφορά σε δύο μέτρα που έχουν συζητηθεί τις τελευταίες μέρες: τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 05:00, προκειμένου να αποφεύγονται οι συνωστισμοί σε πλατείες.

Τα μέτρα θα αφορούν, βεβαίως, τις λεγόμενες «πορτοκαλί» περιοχές, οι οποίες βρίσκονται στο επίπεδο 3, σε μια προσπάθεια να μην χαθεί ο έλεγχος και εφαρμοστεί τοπικό lockdown, όπως στην Κοζάνη και στην Καστοριά.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet