ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25/10/2020 22:28

Πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα: «Ψήφος εμπιστοσύνης» στον υπουργό από 158 - «Ρεκόρ» ωρών και ομιλητών

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Χρήστου Σταϊκούρα με 158 ψήφους κατά και 133 υπέρ. 

Πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα: «Ψήφος εμπιστοσύνης» στον υπουργό από 158 - «Ρεκόρ» ωρών και ομιλητών
Πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα: «Ψήφος εμπιστοσύνης» στον υπουργό από 158 - «Ρεκόρ» ωρών και ομιλητών
Ανάγνωση:

Με τις 158 ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας απορρίφθηκε η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 291 βουλευτές, όλοι δηλαδή εκτός από την ΚΟ του ΜεΡΑ25 που αποχώρησε από τη διαδικασία. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και της Ελληνικής Λύσης.

Κατά ψήφισαν οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ρεκόρ χρόνου και ομιλητών

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, η τριήμερη συνεδρίαση διήρκεσε συνολικά 35 ώρες, που ήταν ο μεγαλύτερος χρόνος συζήτησης ποτέ, πρότασης δυσπιστίας, κατά υπουργού ή κυβέρνησης. Συνολικά μίλησαν 141 βουλευτές, 24 υπουργοί, μία πρώην πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας (Αλ. Παπαρήγα, ΚΚΕ), ένας πρώην πρόεδρος Βουλής (Ν. Βούτσης) και έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κομμάτων.

Τις δύο προηγούμενες φορές που διεξήχθησαν συζητήσεις επί προτάσεων δυσπιστίας κατά υπουργών, το 1991 οι συνεδριάσεις κράτησαν 19 ώρες με 46 ομιλητές, και το 2001, 18 ώρες με 53 ομιλητές.

Τα στοιχεία, επισήμανε ο κ. Τασούλας, δείχνουν ότι παρά τους περιορισμούς, η συζήτηση ήταν άπλετη και εκτεταμένη σε «απαράμιλλο σημείο».

Σημειώνεται ότι η σημερινή ψηφοφορία διεξάγεται με τη φυσική παρουσία μόνο 60 βουλευτών - λόγω των υγειονομικών μέτρων - ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές συμμετέχουν με επιστολικές ψήφους που εστάλησαν στο προεδρείο της Βουλής και συνυπολογίστηκαν στην καταμέτρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ