Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

H απάντηση Πατούλη στην Ακρίτα: Κριτική του καναπέ – Το ΙΧ είναι δωρεά και θα χρησιμοποιηθεί από την Πολιτική Προστασία

Στο σχόλιο της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα ότι του δωρήθηκε πολυτελές αυτοκίνητο αξίας 100.000 ευρώ, απάντησε μέσω Twitter ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, διευκρινίζοντας ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ μικρότερης αξίας, είναι δωρεά και δεν είναι για προσωπική χρήση, αλλά για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Πατούλης καλεί τη δημοσιογράφο να μην παρασύρεται από fake news, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και την παροτρύνει να λάβει μέρος στις κοινωνικές δράσεις της Περιφέρειας.

«Σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στις κοινωνικές δράσεις μας.Θα ήταν πιο χρήσιμο για τους συμπολίτες μας, από το να αναλώνεστε σε άδικη κριτική μέσω των social media, από τον καναπέ του σπιτιού σας» σχολιάζει ο Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στο post της Έλενας Ακρίτα.

Μάλιστα, παραθέτει και δελτίο Τύπου στο οποίο καταγράφονται οι δωρεές οχημάτων που έχουν κάνει εταιρείες εισαγωγής αυτοκινήτων προς την Περιφέρεια, όπου φαίνεται ότι το «επίμαχο» αυτοκίνητο είναι 13 ετών «με δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής».

«Στόχος να μη βρεθεί κανένας πολίτης μόνος» 

Όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου τηςΠεριφέρειας: «Έχουμε δημιουργήσει μια ισχυρή Συμμαχία Κοινωνικής Ευθύνης και Αλληλεγγύης για να πετύχουμε ένα στόχο, να μην βρεθεί μόνος του ούτε ένας πολίτης της Αττικής, σε αυτή την πρωτόγνωρη για όλους μας δύσκολη συγκυρία. Στο πλαίσιο αυτής της κοινωνικής συμμαχίας, έχουν παραχωρηθεί τους τελευταίους μήνες στην Περιφέρεια Αττικής 30 αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κοινωνικών υπηρεσιών, αλλά κι από τις κινητές ομάδες που διεξαγάγουν στοχευμένα test ανίχνευσης του covid-19, σε κοινωνικές δομές, οίκους ευγηρίας, εκπαιδευτικές μονάδες, για τις ανάγκες του τομέα Πολιτικής Προστασίας, κλπ».

Παρατίθεται μάλιστα και ο κατάλογος των δωρεών

  • Δώδεκα (12) επιβατικά ΙΧ οχήματα από την εταιρεία LION RENTAL A.E. , προς την Αντι-περιφέρεια Πειραιά , για τις ανάγκες των κοινωνικών υπηρεσιών Δήμων του Πειραιά
  • Πέντε (5) επιβατικά ΙΧ οχήματα για 3 μήνες από την εταιρεία «ΕΪΕΛNΤΙ ΟΤΟΜΟΤΙΒ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ>>, για την εξυπηρέτηση έκτακτων αναγκών της Περιφέρειας Αττικής.
  • Τρία (3) αυτοκίνητα για την εξυπηρέτηση αναγκών της Περιφέρειας Αττικής, από την εταιρεία «VOLVO CAR HELLAS».
  • Εννέα (9) επιβατικά ΙΧ οχήματα από την εταιρεία “ARVAL HELLAS ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.”.
  • Ένα (1) επιβατικό ΙΧ αυτοκίνητο 4Χ4, μάρκας BMW, μοντέλο του 2007, από την εταιρεία SuperStrada, με δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

«Προετοιμαζόμαστε ως Περιφέρεια να αναπτύξουμε νέες δράσεις και πρωτοβουλίες, ώστε αξιοποιώντας και τις εμπειρίες του προηγούμενου διαστήματος, να καταφέρουμε να μειώσουμε τις συνέπειες της επικείμενης υγειονομικής κρίσης για τους πολίτες της Αττικής. Στην προσπάθειά μας αυτή θα χρειαστούμε και πάλι το πλεόνασμα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης των επιχειρήσεων μας, από τις οποίες ζητούμε να μας συνδράμουν ξανά, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε για μια ακόμη φορά αποτελεσματικοί στις παρεμβάσεις μας» προστίθεται στην ανακοίνωση. 

Υπενθυμίζεται ότι η Έλενα Ακρίτα παρέθεσε στο προφίλ της στο Facebook δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το οποίο ανέφερε ότι ο κ. Πατούλης «αποδέχθηκε δωρεά υπερπολυτελούς αυτοκινήτου από εταιρεία του κλάδου» και έκανε δηκτικά σχόλια.

 

 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.