ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/11/2020 11:56

Άδωνις Γεωργιάδης: Άλλα μας έλεγαν οι λοιμωξιολόγοι το καλοκαίρι - Τι να κάνουμε, να τους πάμε στα δικαστήρια;

Απόλυτα ικανοποιημένος με τη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας από την κυβέρνηση εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Άδωνις Γεωργιάδης: Άλλα μας έλεγαν οι λοιμωξιολόγοι το καλοκαίρι - Τι να κάνουμε, να τους πάμε στα δικαστήρια;
Άδωνις Γεωργιάδης: Άλλα μας έλεγαν οι λοιμωξιολόγοι το καλοκαίρι - Τι να κάνουμε, να τους πάμε στα δικαστήρια;
Ανάγνωση:

«Δεν έγινε κανένα λάθος. Όλα τα χειριστήκαμε με το σωστό τρόπο. Το ότι ο ιός εξελίχθηκε γρηγορότερα και οι αρχικές εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων για τη συμπεριφορά του ιού το καλοκαίρι απεδείχθη διαφορετική, ούτε σε αυτούς μπορώ να το χρεώσω γιατί ήταν ένας καινούριος ιός, ένα καινούριο φαινόμενο». Αυτά ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Μega, αναφερόμενους στους χειρισμούς για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, τον Μάιο οι λοιμωξιολόγοι «μας έλεγαν ότι πάνω από τους 26 βαθμούς Κελσίου ο ιός θα διαλυθεί», αλλά αυτό δεν συνέβη. «Τι να κάνουμε, να τους πάμε στα δικαστήρια;» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους λοιμωξιολόγους.

Αναφορικά με την ανάρτηση αυτοκριτικής του πρωθυπουργού στο Twitter για την πανδημία, την συνέδεσε με την πυθαγόρεια αρχή, πριν κοιμηθεί κάποιος το βράδυ να σκεφθεί τι θα μπορούσε να έχει κάνει καλύτερα. «Για όλα υπάρχει το καλύτερο και αυτό λέει ο πρωθυπουργός» είπε ο κ. Γεωργιάδης, για να συνεχίσει: «Βεβαίως - με τη γνώση του μέλλοντος- αν γυρνάς πίσω τον χρόνο, μπορεί να λαμβάνεις διαφορετικές αποφάσεις. Στον χρόνο όμως που ελήφθησαν οι αποφάσεις, ελήφθησαν με σωστό τρόπο και σωστή διαδικασία και αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα παραμένει σε πολύ καλύτερη θέση από άλλες χώρες». Ωστόσο, πρόσθεσε, ούτε η Ελλάδα ούτε η ελληνική κυβέρνηση μπορούν να σταματήσουν ένα φυσικό βιολογικό φαινόμενο. «Αν ήταν θέμα κυβερνήσεων δεν θα κατέρρεε για παράδειγμα το σύστημα της Γαλλίας που στέλνει ασθενείς στη Γερμανία», όπως είπε.

Στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο να πάμε σε ακόμη πιο σκληρά μέτρα, σημείωσε ότι ήδη είμαστε σε πιο σκληρά μέτρα από χθες το βράδυ και «δεν ξέρω, πόσα, πιο σκληρά μέτρα, μπορούμε να πάρουμε», ενώ για την αυξημένη κυκλοφορία στους δρόμους την απέδωσε στο ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι που πηγαίνουν στις δουλειές τους να χρησιμοποιούν περισσότερο τα ΙΧ και όχι τόσο τα μέσα μεταφοράς. Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε, χρειάζεται ένας χρόνος προσαρμογής.

Για το πότε εκτιμάται ότι θα έχουμε εικόνα για τη σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς απάντησε ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή πρέπει να επικεντρωθεί στο κεντρικό μήνυμα το οποίο είναι πώς θα νικήσουμε την πανδημία και «δεν είμαστε στη στιγμή να συζητήσουμε πώς θα ξανανοίξουμε την οικονομία γιατί αυτό θα θόλωνε το μήνυμα». «Αν δεν ελεγχθεί η πανδημία δεν μπορεί να ανοίξει η οικονομία» συμπλήρωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι πρέπει όλοι να πάρουμε στα σοβαρά τα μέτρα και να τα τηρήσουμε, για να ελεγχθεί η πανδημία. «Να δώσουμε συγκροτημένα τη μάχη της τήρησης των μέτρων, ώστε να πέσει η πανδημία και να κάνουμε γιορτές με χαμόγελο» είπε.

Η κυβέρνηση θα ακούσει για το ζήτημα τους ειδικούς επιστήμονες, όπως έκανε από την πρώτη μέρα, συμπλήρωσε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ