Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Προϋπολογισμός 2021: Ξεκινά το απόγευμα η πενθήμερη συζήτηση στη Βουλή

Με τις οικονομικές μεταβλητές της πανδημίας στο επίκεντρο, αρχίζει σήμερα το απόγευμα, η πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2021.

Ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής η πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, που «στοχεύει στην υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης, με την οικονομία σε λειτουργία και την κοινωνία όρθια», όπως δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, ο προϋπολογισμός του Κράτους συζητείται και ψηφίζεται από την ολομέλεια της Βουλής μέσα σε πέντε συνεδριάσεις. Η συζήτηση, που αρχίζει σήμερα με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των κομμάτων, θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, οπότε και ο προϋπολογισμός θα τεθεί προς ψήφιση τα μεσάνυχτα.

Σημειώνεται ότι η ψήφιση γίνεται με ονομαστική ψηφοφορία, και ενέχει παραδοσιακά, χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, έχει ήδη μιλήσει για μηδενική στήριξη της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα της υγειονομικής κρίσης, χαρακτηρίζοντας «έωλες» τις παραδοχές του προϋπολογισμού ως προς την αναμενόμενη ανάπτυξη του 2021, ενώ από το ΚΙΝΑΛ, ο Κώστας Σκανδαλίδης έχει χαρακτηρίσει τον προϋπολογισμό «ανεφάρμοστο, ατελέσφορο και κυρίως, προσωρινό».

Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νικός Καραθανασόπουλος, έχει επαναλάβει τη θέση του κόμματος για κατάργηση του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, που ακόμα και στην περίοδο της πανδημίας βάζει πάνω από όλα τα κέρδη. Από την πλευρά της Ελληνικής Λύσης, ο Βασίλης Βιλιάρδος έχει αναφερθεί σε συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων,η οποία «μας οδηγεί από το κακό στο χειρότερο και σήμερα στο χείριστο», ενώ την ίδια ώρα ο Κρίτων Αρσένης, εισηγητής του ΜέΡΑ25, έχει κάνει λόγο για «εικονικό» προϋπολογισμό, που «η κυβέρνηση γνωρίζει ότι δεν θα εφαρμοστεί, και που χαμηλώνει τις δαπάνες για την υγεία εν μέσω κορονοϊού».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet