Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Εξεγέρτης» και «διεκδικητής του ακατόρθωτου»: Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θυμάται τον Θάνο Μικρούτσικο

«Ο Θάνος είναι παρών» είπε σήμερα ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μνημονεύοντας τον Θάνο Μικρούτσικο με αφορμή τον ένα χρόνο από τον θάνατό του.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον χαρακτήρα του Θάνου Μικρούτσικου, σημειώνοντας πως ήταν «εξεγέρτης» και «διεκδικητής του ακατόρθωτου».

«Ο Θάνος θα είναι "παρών" με το έργο του, με αυτά που έλεγε, με αυτά που άφησε ως τεράστια παρακαταθήκη στην ελληνική κοινωνία και βεβαίως τον αγώνα που έδωσε, όχι μόνο τον προσωπικό αγώνα για την υγεία του, με παλικαριά και θάρρος, αλλά κυρίως στον τομέα του Πολιτισμού, στον τομέα των κοινωνικών διεκδικήσεων και το ότι ήταν "παρών" μέχρι την τελευταία ώρα του, σε όλες τις δράσεις, τις κινητοποιήσεις, τις δραστηριότητες του κινήματος» τόνισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ΕΡΤ 1, με αφορμή τη συμπλήρωση, στις 28 Δεκεμβρίου, ενός χρόνου από το θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Θάνου Μικρούτσικου.

Ο κ. Κουτσούμπας, αναφέρθηκε επίσης στη στενή σχέση του Θάνου Μικρούτσικου με το ΚΚΕ, υπενθυμίζοντας τη σταθερή παρουσία του στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, αλλά και τη συμβολή του στα επιστημονικά συνέδρια του Κόμματος, ιδιαίτερα εκείνα για τον Γιάννη Ρίτσο, τον Μπέρτολτ Μπρεχτ και τον Ναζίμ Χικμέτ.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.