Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας για τις απόψεις των πολιτών για την πανδημία του κορονοϊού, τους εμβολιασμούς και την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,1% έναντι 19,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να διαμορφώνεται στο 16,4% (από 15,6% τον Δεκέμβριο). Σημειώνεται πως στην προηγούμενη έρευνα της εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2020, η ΝΔ είχε ποσοστό 34,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19,2%.

Στην τρίτη θέση είναι το ΚΙΝΑΛ με 6,4% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 3,6% και το ΜέΡΑ25 με 2,4%.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά, συγκεντρώνοντας το 60% των θετικών γνωμών. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στη δεύτερη θέση βρίσκεται όχι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η Φώφη Γεννηματά με 39% θετικές γνώμες και τρίτος ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 36% θετικές γνώμες και 62% αρνητικές.

Ως σημαντικότερο ζήτημα της χώρας αναφέρεται από το 42% η πανδημία του κορονοϊού, ενώ το 32% λέει την οικονομία, το 8% την ανεργία και ακολουθεί η εξωτερική πολιτική με 6%.

Τα δύο τρίτα επιθυμούν να εμβολιαστούν και ψηφίζουν «ναι» στην αστυνόμευση των πανεπιστημίων

Το 63% των πολιτών δηλώνουν ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, το 26% δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο, ενώ 10% στέκονται αναποφάσιστοι για το θέμα.

Παράλληλα, το 64% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας πανεπιστημιακής αστυνομίας, έναντι 31% που εμφανίζεται αντίθετο.

Το 55% εκτιμά ότι θα επανέλθουμε στην κανονικότητα μετά το 2021, το 29% πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί προς το τέλος του έτους, ενώ μόλις το 14% "βλέπει" την κανονικότητα να έρχεται μέσα στο τρέχον έτος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA