Μενού
  • Α-
  • Α+

Υπάρχει μια σκηνή σε μια από τις κλασσικές ταινίες της αξέχαστης Ρένας Βλαχοπούλου, «η Παριζιάνα», όπου υποδύεται την μοδίστρα και λέει σε μία από τις πελάτισσες της την χαρακτηριστική ατάκα: «Σούζι τρως. Και ψεύδεσαι και τρως».

Με αυτή την ατάκα, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε την χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, κατηγορώντας τον αρχηγό της νέας Δημοκρατίας, ακόμη μια φορά για «σημάδια αλαζονείας».

«Όχι μόνο δεν έδειξε μεταμέλεια, αλλά είπε ψέματα ότι έμεινε μόνο για 15 λεπτά στον χώρο ενώ υπήρχαν δεκάδες μαρτυρίες που διαβεβαιώνουν πως το γεύμα κράτησε για 1,5 ώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Υποστήριζε μάλιστα πως «η επικοινωνιακή διαχείριση του κορονογεύματος είναι ακόμη χειρότερη από την ίδια την πράξη» και εξηγούσε ότι: «φαίνεται πως αδυνατεί να παραδεχτεί τα λάθη του».  

Σκληρή κριτική άλλωστε άσκησε και επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας σε ανακοίνωση του «αντί για συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα για το κορονογλέντι στην Ικαρία. Δεν έχει χάσει μόνο τον έλεγχο της πανδημίας αλλά και την επαφή με την πραγματικότητα και τις αγωνίες των πολιτών».

Λογοκρισία με «εντολή Μητσοτάκη» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ  

Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για το θέμα της ΕΡΤ και το αν υπήρξε εντολή να μην μεταδοθούν οι εικόνες από την Ικαρία, υπενθυμίζοντας πως «ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός ήταν να γίνει προϊστάμενος της κρατικής τηλεόρασης».

 Όπως σημείωσε μάλιστα σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Με εντολή Μητσοτάκη η διοίκηση της ΕΡΤ επιχείρησε να διαψεύσει την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για την γραπτή εντολή λογοκρισίας του κορονογλεντιού στην Ικαρία.

Σήμερα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ, η ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά και η ΕΣΗΕΑ επιβεβαιώνουν και καταγγέλλουν την χουντικής εμπνεύσεως παρέμβαση».

Επιμένουν για την απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε χθες παρέμβαση στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ενώ δεν αποκλείεται να μιλήσει και σήμερα, όπου αναμένεται να τοποθετηθούν και οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων.

Από την Κουμουνδούρου επιμένουν πως το νομοσχέδιο «εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτικών κολλεγίων», σημειώνοντας πως «στη μέση της μαθητικής χρονιάς αλλάζει τον αριθμό των εισαχθέντων στα Πανεπιστήμια, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερους προβληματισμούς σε μία γενιά που εν μέσω πανδημίας και συνεχόμενων lockdown ετοιμάζεται για τις Πανελλήνιες εξετάσεις», επισημαίνοντας πως αν μη τι άλλο οι αλλαγές θα έπρεπε να συζητηθούν «αφού η χώρα έχει ξεπεράσει την υγειονομική κρίση» και επιμένοντας στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αποσυρθεί τουλάχιστον προσωρινά το νομοσχέδιο.     

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA