Μενού
  • Α-
  • Α+

«Στις σχολές δεν μπαίνει η Αστυνομία, μπαίνει η Δημοκρατία» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας που συζητείται στη Βουλή στο πλαίσιο της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. 

«Δική μας επιδίωξη να δώσουμε το πανεπιστήμιο στους καθηγητές, τους φοιτητές τους εργαζόμενους. Να το κάνουμε και πάλι κυψέλη δημιουργίας και εστία γόνιμου προβληματισμού. Πρωτεργάτη της ανάπτυξης της χώρας»  σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε την αντίθετη αντίληψη ως εξής: «Η λογική της ακινησίας που θέλει απονευρωμένο έναν ζωντανό οργανισμό όπως το πανεπιστήμιο. Λάφυρο οπισθοδρομικών συντεχνιών που κάποιοι αποκαλούν «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα». Σπέρνουμε παντού σχολές χωρίς σχέδιο και χρηματοδότηση και βαφτίζουμε ακτιβισμό την παραβατικότητα». 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας απαντούν «με τόλμη στο διαχρονικό πρόβλημα της ασφάλειας των πανεπιστημίων». 

Οι μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, κινούναι σε «τέσσερις σαφείς κατευθύνσεις»:

  • Διασφαλίζουν τη στοιχειώδη ικανότητα των φοιτητών να ξεκινήσουν τις σπουδές τους (ελάχιστη βάση εισαγωγής, όριο που θα καθορίζουν τα ίδια τα τμήματα)
  • Οδηγούν τον ενδιαφερόμενο να φοιτήσει εκεί που πραγματικά επιθυμεί αντί να καταλήγει τυχαία τμήματα 
  • Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θέτουν χρονικό όριο στις σπουδές με πρόσθετο περιθώριο 2, 3 χρόνων με ειδικές πρόνοιες για τους εργαζόμενους φοιτητές και όσους έχουν πρόβλημα υγείας
  • Οι ρυθμίσεις στέκονται με ωριμότητα και θάρρος απέναντι στην ανομία που πολιορκεί τα πανεπιστήμιά μας. Άοπλοι αλλά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί. 

Διαβάστε ακόμα

Ο Μητσοτάκης «έδειξε» το τέλος του δρόμου - Με «ακορντεόν» ως τον Απρίλιο για καλύτερο Πάσχα

Lockdown: Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην Αττική

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA