Μενού
  • Α-
  • Α+

Παράλληλα, όμως ασκούν κριτική και για την ΕΡΤ και συγκεκριμένα μιλούν για «απόφαση - σκάνδαλο», που αφορά την αναπροσαρμογή των μισθολογίων των υψηλόβαθμων στελεχών.  

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από νωρίς σε ανακοίνωσή του σημείωνε πως «εδώ και δέκα μέρες το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη διαφήμιζε πόσο καλά προετοιμασμένο ήταν για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας» σημειώνοντας πως πρόκειται για «επιτελική ανικανότητα».

Όπως σημείωναν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου για την απόφαση να παραμείνει κλειστή η Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας από τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας και για 24 ώρες «αποτελούν ομολογία ανικανότητας. Τόσο της δήθεν επιτελικής κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία αποδεδειγμένα πλέον στερείται σχεδιασμού και αρκείται στη γνωστή συνταγή των απαγορεύσεων, που δημιουργεί μπάχαλο και ταλαιπωρία.

Όσο και της «αριστείας» του αναδόχου, που κρίνεται και από την κυβέρνηση ανίκανος να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα ενός καιρικού φαινομένου, γνωστού εδώ και μέρες (όπως γνωστή ήταν και η σφοδρότητά του). Για δεύτερη χρονιά, η χώρα κόβεται στα δύο με ευθύνη των επιτελικών και των αρίστων.»

Τι συμβαίνει με την ΕΡΤ

Για «σκανδαλώδη απόφαση», εξάλλου, μιλούν στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την ΕΡΤ και πιο συγκεκριμένα την αναπροσαρμογή των μισθολογίων των διευθυντών και του προέδρου. Όπως σημείωναν μάλιστα χαρακτηριστικά «πλέον ο πρόεδρος της ΕΡΤ θα λαμβάνει μισθό ισάξιο του προέδρου του Αρείου Πάγου», τονίζοντας πως «πρόκειται για μία ανεξήγητη απόφαση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει άμεσα το σχέδιο νόμου για την ΕΡΤ, για το πλαίσιο του οποίου μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, όπου μάλιστα είχε παραδεχθεί ότι «όλες οι κυβερνήσεις δεν έχουν φερθεί σωστά στην ΕΡΤ». Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να διοικείται η Δημόσια Τηλεόραση από «ανθρώπους που θα ορίζονται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας» ώστε να υπάρξει διακομματική συναίνεση.

«Ελάτε να συμφωνήσουμε ότι η Δημόσια Τηλεόραση θα διοικείται από διοίκηση που θα επιλέγει η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, με τη συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων» είχε πει χαρακτηριστικά.

Το σχέδιο αυτό θα το υποστηρίξει με τον πλέον επίσημο τρόπο πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φαίνεται να είναι οριστική η απόφαση του «εμπάργκο» στην δημόσια τηλεόραση από τα στελέχη του κόμματος «έως ότου αλλάξει κάτι και δεν είναι πλέον η δημόσια τηλεόραση στο έλεος του κ. Μητσοτάκη», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου.   

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA