Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνέντευξη Τύπου που δεν μεταδόθηκε τηλεοπτικά αλλά μέσω zoom μόνο για τους διαπιστευμένους συντάκτες στο υπουργείο Πολιτισμού, έδωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, λίγη ώρα αφού κατατέθηκε μια ακόμα μήνυση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού αυτή τη φορά με την κατηγορία βιασμού 14χρονου. 

Η Λίνα Μενδώνη σημείωσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού και οι εποπτευόμενοι φορείς είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Η ίδια κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο. Η αναφορά της υπουργού θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

«Ο Λιγνάδης μας εξαπάτησε και με εξαπάτησε με υποκριτική τέχνη» είπε η κ. Μενδώνη και όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός «δεν ήταν προσωπικός φίλος του Δημήτρη Λιγνάδη, τον γνώριζε όπως όλοι από το σανίδι. Όπως και εγώ.» ενώ υποστήριξε ότι κατασκευάζονται fake news.

Απάντησε με Ακρίτα και Κονιόρδου η υπουργός

Η υπουργός ρωτήθηκε κατ' επανάληψη αν ήταν προσωπικό της λάθος η τοποθέτηση Λιγνάδη και αν υπάρχει πολιτική ευθύνη και σημείωσε σχετικά: «Όταν τον τοποθέτησα δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς. Πολιτική ευθύνη, για τι; Δεν γνώριζα τίποτα για την προσωπική ζωή του κ. Λιγνάδη». 

Μάλιστα για να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση, επιστράτευσε το επιχείρημα πως η Λυδία Κονιόρδου (πρώην υπουργός Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ) έχει συμπρωταγωνιστήσει με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ διάβασε και αποθεωτική κριτική της Έλενας Ακρίτα (η οποία θεωρείται από τη Νέα Δημοκρατία, «οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ») για τον πρώην πλέον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. «Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα... σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη, όχι την προσωπική του ζωή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Τον πιέσαμε» 

Η υπουργός σημείωσε ακόμα ότι η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, πίεσε τον σκηνοθέτη για να μάθε την αλήθεια αμέσως μόλις ακούστηκαν οι πρώτες φήμες. «Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με όλα αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του, αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά την συνέντευξη του Ν.Σ».

Διαβάστε Ακόμα 

#MeToo: Μητσοτάκης – Σακελλαροπούλου: Σπάει επιτέλους η σιωπή - Όχι κομματική αντιπαράθεση για την κακοποίηση

Νέα μήνυση σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη για βιασμό 14χρονου – Δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA