Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο Kontra Channel, ο Νάσος Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε πως «οι ευθύνες που προκύπτουν δεν αφορούν στη γνωριμία του πρωθυπουργού ή της κυρίας Μενδώνη με τον κύριο Λιγνάδη, αλλά στην προσπάθειά τους να συγκαλύψουν την υπόθεση».

«Ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να δώσει απαντήσεις. Ποιος έδωσε την εντολή διορισμού του κύριου Λιγνάδη; Ποιος έδωσε την εντολή συγκάλυψης; Πρέπει να μας δώσει απαντήσεις γιατί από τις 6/2 που υπήρξαν επώνυμες φρικιαστικές καταγγελίες δεν πήγαν την υπόθεση στη δικαιοσύνη, και να μας πει πως θα προχωρήσει γρήγορα η έρευνα για το σύνολο των ερωτημάτων που αφορούν στο παρελθόν του κύριου Λιγνάδη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ποιοι εξαπατήθηκαν από τον Λιγνάδη;

«Δυστυχώς η αλαζονεία της εξουσίας του κύριου Μητσοτάκη τον έκανε να πιστευει ότι θα αποσιωπηθεί και αυτή η υπόθεση», δήλωσε, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη σειρά των γεγονότων που τεκμηριώνουν την κυβερνητική υπαιτιότητα:

«Στις 6/2, όταν είχαμε την επώνυμη καταγγελία του Νίκου Σ. η κυρία Μενδώνη δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη, αλλά επέλεξε να δεχθεί την παραίτηση του κύριου Λιγνάδη, μιλώντας για 'φήμες' και 'τοξικό κλίμα'.

Στις 15/2 η φωνή του πρωθυπουργού, ο κύριος Ταραντίλης, μας είπε ότι η παραίτηση προέκυψε για δήθεν προσωπικούς λόγους.

Η κυρία Μενδώνη τελικά άλλαξε στάση και μίλησε περί 'εξαπάτησης' μόνο όταν έμαθε για τις μηνύσεις για μη παραγεγραμμένα εγκλήματα. Ποιοι εξαπατήθηκαν από τον κύριο Λιγνάδη; Ήταν και ο κύριος Μητσοτάκης παρών σε συζήτηση μαζί του; Κι από που κι ως που η υπουργός Πολιτισμού αναλαμβάνει καθήκοντα ντεντέκτιβ και ανακριτή;».

Η μη παραίτηση Μενδώνη είναι εξοργιστική

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε, μάλιστα, πως «τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα τόσο με βάση όσα είπε ο κύριος Σκέρτσος - ότι δηλαδή ζητήθηκε η παραίτηση του κύριου Λιγνάδη, και δεν παραιτήθηκε μόνος του - και με βάση το ότι έχουν περάσει 15 ημέρες που ο κατηγορούμενος είχε χρόνο να κινηθεί. Και αυτό δυσκολεύει την έρευνα.

«Μετά από όλα αυτά η παραίτηση της κυρίας Μενδώνη δεν είναι αρκετή, αλλά η μη παραίτησή της είναι εξοργιστική. Η υπουργός πολιτισμού δεν μπορεί να σταθεί στο χώρο, όλοι ζητούν την παραίτησή της.

Και αντί να παραιτηθεί η κύρια Μενδώνη, η κυβέρνηση ανοίγει θέματα πολιτικών φρονημάτων, λέγοντας ότι οι καλλιτέχνες που αντιδρούν είναι αριστεροί».

Διαβάστε ακόμα

Αιχμές Κεφαλογιάννη για Μενδώνη: Υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη

Κούγιας: Η υπόθεση Λιγνάδη είναι υπόθεση Μενδώνη - Επιχειρηματικά συμφέροντα «χτυπούν» την κυβέρνηση

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA