Μενού
  • Α-
  • Α+

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς καθυστέρηση» δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης στους Financial Times, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη.

«Παρατηρώντας τις αντιδράσεις ορισμένων χωρών στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, γεννάται η αίσθηση ότι επικρατεί μια κοντόφθαλμη αντίληψη», σημείωσε ο υπουργός Τουρισμός.

«Και αυτό ενώ υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για το άνοιγμα του τουρισμού και της οικονομίας».

«Παρ’ όλα αυτά, πολλές χώρες εστιάζουν υπερβολικά στην τρέχουσα κατάσταση», προσέθεσε, τονίζοντας πως «θα πρέπει να κινηθούμε πολύ πιο γρήγορα».

Ο κύριος Θεοχάρης εξήγησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επισπεύσει τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες για τις ασφαλείς μετακινήσεις των Ευρωπαίων πολιτών από χώρα σε χώρα.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός, «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς καθυστέρηση. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να γνωρίζουν το συντομότερο δυνατόν εάν φέτος θα μπορέσουν να κάνουν θερινές διακοπές».

«Βήματα προς τα πίσω» η στάση της Βρετανίας

Αναφορικά με την πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης και τις οδηγίες προς τους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια εκτός της χώρας τους, ο κύριος Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «δεν κατανοώ αυτού του είδους τις προειδοποιήσεις, δεδομένης της προόδου, η οποία σημειώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη διαδικασία του εμβολιασμού.

Στους Βρετανούς πολίτες είχε δοθεί η δυνατότητα να κάνουν διακοπές μακριά από την πατρίδα τους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τώρα κάνουμε βήματα προς τα πίσω, παρόλο που πλέον έχουμε περισσότερα και πιο αποτελεσματικά εργαλεία στο 'οπλοστάσιό μας' συγκριτικά με πέρυσι - και εννοώ τα εμβόλια και τα ‘rapid tests’».

Στενή συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ

Σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ, η οποία υπογράφηκε πρόσφατα και αφορά σε στενή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες ειδικά για τον τουρισμό, ο κύριος Θεοχάρης ανέφερε ότι «η απαλλαγή όσων ταξιδιωτών έχουν εμβολιαστεί από περιττές διατυπώσεις κατά τη μετακίνησή τους ανάμεσα στις δύο χώρες, είναι, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, 'μια δοκιμή για το τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα και με άλλες χώρες'».

Όπως εξήγησε ο κύριος Θεοχάρης, «το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Μεγάλη Βρετανία, σε πλαίσιο παρόμοιο όπως και με το Ισραήλ».

Στο δημοσίευμα των Financial Times σημειώνεται, άλλωστε. ότι χορηγείται ψηφιακό πιστοποιητικό σε όσους Έλληνες πολίτες εμβολιάζονται - εν αντιθέσει με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι αρχές δεν χορηγούν καμία βεβαίωση εμβολιασμού.

Διαβάστε ακόμα

Handelsblatt: Χώρα πρότυπο η Ελλάδα στους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού

New York Times: Το Ισραήλ έδωσε ρωσικά εμβόλια στη Συρία ως αντάλλαγμα για μια αιχμάλωτο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA