Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρασημοφόρησε τον 97χρονο Ιάκωβο Τσούνη που δώρισε την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέδωσε το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής στον εφοπλιστή Ιάκωβο Τσούνη, για τη σημαντική προσφορά του και ιδιαίτερα για τη συμβολή του στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Τιμώ τον πατριώτη που διακρίθηκε για την προσφορά του στην πατρίδα ήδη από την εφηβική του ηλικία, όταν στα 16 του χρόνια κατατάχθηκε εθελοντής στον ελληνικό στρατό και πολέμησε στο αλβανικό μέτωπο», τόνισε αρχικά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά την επίδοση του παρασήμου του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής στον εφοπλιστή Ιάκωβο Τσούνη, ο οποίος έχει κάνει μεγάλες δωρεές στις Ένοπλες Δυνάμεις ενώ έχει κληροδοτήσει σε αυτές και το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη πως τιμά τον «ρέκτη επιχειρηματία που δεν επαναπαύθηκε στις επιτυχίες του, αλλά έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία όσων έχουν ανάγκη», ενισχύοντας το έργο συλλόγων, ιδρυμάτων, επιτροπών και φορέων.

Χαρακτήρισε τον Ιάκωβο Τσούνη ως «φύλακα της πολιτιστικής κληρονομιάς μας» και πάνω απ’ όλα ως έναν «εθνικό ευεργέτη». Οι δωρεές του, όπως είπε, αποτελούν το επιστέγασμα της συνολικής του προσφοράς, ενώ είναι βαθύτατα πατριωτικές και παραδειγματικές για όλους τους Έλληνες.

Αφηγήθηκε εμπειρίες από το Αλβανικό Έπος

Ο κ. Τσούνης, που γεννήθηκε στην Εγλυκάδα Πατρών το 1924, ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή που του έγινε, αφηγήθηκε τις εμπειρίες του από το Αλβανικό Έπος που τον οδήγησαν στην απόφασή του να βρίσκεται πάντα αρωγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ επεσήμανε ότι η ανιδιοτελής προσφορά προς την πατρίδα αποτελεί ύψιστο καθήκον.

Στην τελετή επίδοσης του παρασήμου του Μεγαλόσταυρου της Τιμής στον κ. Τσούνη παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Διαβάστε ακόμα:

Η Γιάννα Χορμόβα νέα επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων

Ευθεία στήριξη Μητσοτάκη σε Μενδώνη στο Υπουργικό Συμβούλιο


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Κατερίνα Σακελλαροπούλου