Μενού
  • Α-
  • Α+

Έχοντας ξεκαθαρίσει χθες προς τους υπουργούς του ότι η υπουργός Πολιτισμού Λινά Μενδώνη πρέπει να τύχει της απόλυτης στήριξης από όλους τους συναδέλφους της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται σήμερα για μια «τοξική» συζήτηση στη Βουλή, αν και ο ίδιος αναμένεται να προσέλθει με την πρόθεση να μην γίνει η διαδικασία μια κανονική λασπομαχία. Εφόσον, βεβαίως, ο Αλέξης Τσίπρας σηκώσει τους τόνους, ο πρωθυπουργός είναι προετοιμασμένος να απαντήσει για τα πάντα, όπως μεταδίδουν συνεργάτες του.

Αρχής γενομένης από την εισαγωγική του παρέμβαση, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται ότι το κλίμα είναι ηλεκτρισμένο και ο ίδιος δεν θα επιδιώξει ούτε την πόλωση ούτε τη σύγκρουση. Εξ ου κι ο πρωθυπουργός θα θελήσει να θέσει το πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου για το επόμενο διάστημα, αλλά και να περιγράψει ορισμένες βασικές θεσμικές πρωτοβουλίες που θα λάβει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, προκειμένου το μήνυμα του ελληνικού #MeToo να μετουσιωθεί σε κάτι απτό.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να διαχωρίσει ευθέως τη στάση του από τοξικές και χονδροειδείς αναφορές των προηγούμενων ημερών, όπως το hashtag #ΝΔ_Παιδεραστές που έτρεξε στο twitter, αλλά και από επιλογές και απόψεις, τόσο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όσο δημοσιογράφων που θεωρείται ότι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την Κουμουνδούρου, όπως ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανάρτηση της βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνιας Ελευθεριάδου που έγραψε ότι «ο Λιγνάδης ψώνιζε ανήλικα προσφυγόπουλα» από ΜΚΟ που φέρεται να συνδέεται με το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Μάλιστα, χθες το βράδυ, ο Παύλος Πολάκης αποφάσισε και πάλι να δουλέψει…υπέρ της ΝΔ, στοχοποιώντας την ειδική γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Ειρήνη Αγαπηδάκη και τον Απόστολο Δοξιάδη, ο οποίος έχει συνεργαστεί με την κυβέρνηση για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Ο κ. Πολάκης με έναν…δαιδαλώδη συνειρμό εμπλέκει την κ. Αγαπηδάκη, τον κ. Δοξιάδη και το Μαξίμου με τα προσφυγόπουλα, τα οποία φέρονταν να επισκέπτονταν το σπίτι του κ. Λιγνάδη, κάτι που, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Συνομιλητές του πρωθυπουργού, παράλληλα, έβλεπαν τον Αλέξη Τσίπρα ως «ενορχηστρωτή» των επιθέσεων που εξαπολύθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα προς στελέχη της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα σκηνικό βούρκου στη δημόσια συζήτηση που καμία σχέση δεν έχει με το #MeToo. Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει και ένα πρώτο στίγμα για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος αναφορικά με τη θωράκιση των θυμάτων πάσης φύσεως παρενόχλησης ή κακοποίησης στους εργασιακούς χώρους, αλλά και για τις επικείμενες παρεμβάσεις αυστηροποίησης διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA