Μενού
  • Α-
  • Α+

Σειρά πρωτοβουλιών για τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων περιπτώσεων κακοποιήσεων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή για την «Ποιότητα της Δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου». 

Ο πρωθυπουργός υιοθέτησε ως «υγιές» το κίνημα #MeToo τόνισε παράλληλα όμως πως «η λάσπη που εκτινάσσεται κρύβει τους ενόχους από το βλέμμα της κοινωνίας και της Δικαιοσύνης». 

«Η πατρίδα μας εισέρχεται στον κύκλο του κινήματος #MeToo. Τα φαινόμενα παρενόχλησης εναντίον των πιο αδύναμων, ξεπερνούν σύνορα, τάξεις... Η αντιμετώπιση προϋποθέτει τη συστράτευση πολιτείας και πολιτών. 

Το #MeToo είναι κίνημα υγιές, αφορά την εργασία, το σπίτι τις καθημερινές μας συμπεριφορές. Πολύ περισσότερο όταν αγγίζει την απεχθέστερη μορφή. Οφείλει να μην είναι τυφλό για να είναι και αποτελεσματικό. Να μην χάνεται στις φήμες για να μην ακυρώνεται.

Και να μην παίρνει τη μορφή χυδαίας πολιτικής εκμετάλλευσης. Μια αλυσίδα γεγονότων που θα μπορούσαν και μπορούν να μετατραπούν σε δεσμούς ενότητας και συναντίληψης. Η κοινή άμυνα σε τέτοια απειλή, είναι κίνηση απελευθέρωσης. 

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Απάντα ως πατέρας δύο παιδιών σε πατέρα τριών παιδιών

Κάποιοι θέλησαν να πετάξουν στο βρώμικο καλάθι των σκοπιμοτήτων τους. Μόνο στόχο να σπιλωθούν πρόσωπα και κόμματα. Σαν οι βιαστές να χωρίζονται σε αριστερούς και δεξιούς. Ο κατήφορος αυτός ξεστρατίζει την υπόθεση, την απαξιώνει. Η λάσπη που εκτινάσσεται κρύβει τους ενόχους από το βλέμμα της κοινωνίας και της Δικαιοσύνης. 

Όχι μόνο εκτρέπουν μια σοβαρή προσπάθεια σε άλλα μονοπάτια, αλλά και η τοξικότητα που εισάγουν δηλητηριάζει την πολιτική ζωή. Σας ρωτώ ανοιχτά, κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές, και ότι η ΝΔ διακινεί ανήλικους». 

Να διαγράψει τον Πολάκη καλεί τον Τσίπρα ο Μητσοτάκης

Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη για τα όσα έγραψε για τον ίδιο αλλά και για την Ειρήνη Αγαπηδάκη, ζήτησε ο πρωθυπουργός. Η κ. Ελευθεριάδου διαλαλεί ότι “ψωνίζονται ανήλικα από ΜΚΟ”. Με ποιο θράσος ο Πολάκης κάνει χυδαίες αναρτήσεις αφήνοντας υπονοούμενα για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και ευθύνες του Μαξίμου. Κ. Τσίπρα απαντήστε ως πατέρας δύο παιδιών στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα τριών παιδιών». Κάποια στιγμή να διαγράψετε πια και ένα στέλεχός σας για τα χυδαία που λέγονται. 

Εμείς έχουμε την Αγαπηδάκη και εσείς τον κύριο Πολάκη. Ίσως τελικά αυτό να τα λέει όλα. 

Σας εκφράζουν οι χυδαιότητες Βαξεβάνη ή προτιμάτε την Αυγή; Πως εξηγείται ότι μια μέρα πριν ο διευθυντής της Αυγής, έλεγε σχολιάζοντας ειρωνικά ότι υπάρχουν “παιδέρες” στο περιβάλλον του πρωθυπουργού. Πόσες γραμμές έχει το κόμμα σας, πόση ευκαμψία η ηθική σας;» 

«Δυο φορές είχα δει τον Λιγνάδη, τον τοποθέτησε η υπουργός Πολιτισμού»

Θέλετε να πλήξετε το προσωπικό μου κύρος. Τώρα επενδύετε στην επίπλαστη ηθικολογία, γύρω από ένα ζήτημα δημόσιας ηθικής. Επενδύσατε στην υπόθεση Λιγνάδη. Ποντάρετε σε ένα θέμα που γνωρίζετε ότι ο αχαλίνωτος λαϊκισμός θα μεταμορφώσει τους “γερμανοτσολιάδες” του 2011, σε “παιδεραστές”. Είπατε δύο φορές σε συνέντευξή σας ότι ο Λιγνάδης είναι φίλος μου.

 Τοποθετήθηκε από την υπουργό Πολιτισμού, δύο φορές τον είχα δει. Δεν μίλησε κανείς τότε, αν ήξερε κάποιος κάτι, θα έπρεπε να το πει εξαρχής. Από τις πρώτες φήμες, το υπουργείο δεν μπορούσε να γίνει δικαστής, διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή. Με την πρώτη καταγγελία, που ήταν ανώνυμη, οδηγήθηκε σε παραίτηση. Εκεί κλείνει η κυβερνητική αρμοδιότητα. 

Φωτογραφία που δημοσίευσε το κομματικό σας έντυπο, η μόνη παράσταση που έχω δει που σκηνοθέτησε ο Λιγνάδης. Κατατέθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία. Κάτι έλειπε από τη φωτογραφία. Η κυρία Κονιόρδου, τέως υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μητσοτάκης για Μενδώνη: Μέγα επικοινωνιακό λάθος που είπε “επικίνδυνο” τον Λιγνάδη

Κάλυψη στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προσέφερε από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας όμως παράλληλα για «μέγα επικοινωνιακό λάθος». 

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι η υπουργός χαρακτήρισε “επικίνδυνο” τον κατηγορούμενο για βιασμό κατά συρροή, Δημήτρη Λιγνάδη. Τη δικαιολόγησε λέγοντας πως δεν είναι «επαγγελματίας πολιτικός». 

Οι πρωτοβουλίες για τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων

Οι πρωτοβουλίες που παίρνουμε με στόχο να ενισχυθεί το νομικό μας οπλοστάσιο για τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων, αλλά κυρίως να αποτραπούν τα εγκλήματα του μέλλοντος, δημιουργώντας πλαίσιο ασφάλειας και δικαιοσύνης. 

  • Αυστηροποιούνται οι ποινές για αδικήματα κατά γενετήσιας ελευθερίας
  • Για ανήλικους η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος 
  • Εγκαινιάζεται διαδικτυακή πύλη metoo.gov.gr. Θα μπορούν να υποβάλλονται καταγγελίες σε πραγματικό χρόνο. 
  • Θεσπίζουμε ειδικό μητρώο για τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους. Προπονητές, εργαζόμενοι σε κατασκηνώσεις, προσφυγικές δομές. Υπάρχουν σε όλες τις χώρες για όσους δουλεύουν με παιδιά. 
  • Συγκροτείται κεντρική δομή στη γγ Οικογενειακής Πολιτικής 
  • Θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση 190 του ILO για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης. 
  • Υποχρεωτική κώδικες δεοντολογίας σε κάθε επιχείρηση με κυρώσεις για όσους δεν τις τηρούν. Υφιστάμενος μπαίνει στο γραφείο προϊσταμένου και η πόρτα πρέπει να είναι ανοιχτή. Μπορούμε εύκολα να εισάγουμε τέτοια μέτρα.
  • Ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα παρενόχλησης στον χώρο εργασίας. 
  • Σε όλα τα σχολεία από το Σεπτέμβρη, πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Διαβάστε Ακόμα 

Μητσοτάκης για Μενδώνη: Μέγα επικοινωνιακό λάθος που είπε «επικίνδυνο» τον Λιγνάδη

«Η χαρά του ομοφοβικού δεν τον αφήνει»: Τι απαντά ο Βαλλιανάτος στον Κούγια για το «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA