Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια παρεμπίπτουσα αιχμή κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, άφησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου που προκάλεσε ο πρωθυπουργός. 

Μιλώντας για το αίτημα αποπομπής της Λίνας Μενδώνη χαρακτήρισε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – εμμέσως πλην σαφώς- άνθρωπο των ΗΠΑ. 

«Εμείς δεν σας κάνουμε τη χάρη να ζητήσουμε την παραίτηση της Κεραμέως ή της Μενδώνη, θα ζητήσουμε και αυτών που θα τις διαδεχθούν. Ούτε την αποπομπή του κυρίου Χρυσοχοΐδη ζητάμε, γιατί έτσι κι αλλιώς αμφισβητώ αν μπορείτε να τον διώξετε. Είναι ο δικός σας Γαρουφαλιάς. Αν αποφασίσουμε να ζητήσουμε την αποπομπή του θα αποτανθούμε στην αμερικανική πρεσβεία. Ξέρουμε που θα πάμε». 

Παράλληλα και επιχειρώντας μια ανάλυση σχετικά με το #metoo και τις καταβολές της έμφυλης βίας, σημείωσε: «Όταν γίνατε κυβέρνηση το 1989, ο Μητσοτάκης ο πρεσβύτερος έδωσε τα ΜΜΕ στους νταβατζήδες. Τα ΜΜΕ είναι διαμορφωτές της κοινωνίας. Κάνατε το πρώτο βήμα για να θάψετε τον πολιτισμό. Η διαδικασία της πλειοδοσίας στην τηλεόραση κυρίως, αυτό που κάνει η ιδιωτική τηλεόραση είναι να εγκλωβίζει την προσοχή του κοινού με ανατριχιαστικό κιτς και να την πουλά σε διαφημιστές. 

Έτσι χτίζεται η νεοφιλελεύθερη τυρρανία του θεάματος και της προπαγάνδας. Το lifestyle που ξεκινά με την ιδιωτική τηλεόραση, έφερε την πλήρη εμπορευματοποίηση κορμιών και ψυχών. Με αισθητική Χιου Χέφνερ από το Nitro ως τον Μαστοράκη. Επέστρεψαν τα καλλιστεία. Μετατράπηκε η πατριαρχική εξουσία μεταξύ της εικόνας γυναίκας αγίας και της εικόνας της γυναίκας πόρνης. Αυτή η βίαιη εμπορευματοποίηση της γυναίκας, άνοιξε το δρόμο για την εμπορευματοποίηση όλων. 

Αντί για δημοσιογραφία, reality. Αντί για διάλογο, κλειδαρότρυπες.  Είμαστε εδώ γιατί μια νέα γυναίκα άνοιξε το στόμα της. Το απόστημα δεν είναι επιδερμικό, δεν ξεριζώνεται με ηλεκτρονική πλατφόρμα και κάποιο κατάλογο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι η άλλη όψη της χρεοκοπίας». 

Διαβάστε Ακόμα 

Μητσοτάκης για Μενδώνη: Μέγα επικοινωνιακό λάθος που είπε «επικίνδυνο» τον Λιγνάδη

Κουτσούμπας: Δεν οδήγησε η κυβέρνηση τον Λιγνάδη στη Δικαιοσύνη, τα θύματα το έκαναν

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA