Μενού
  • Α-
  • Α+

Όπως σημείωναν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «δεν απάντησε για την ολιγωρία της κυρίας Μενδώνη στην υπόθεση Λιγνάδη, αλλά για την προσπάθεια υποβάθμισης και συγκάλυψης του θέματος που έγινε για 15 μέρες».

«Δεν απάντησε καν ποιος τελικά ήταν αυτός που επέλεξε τον κύριο Λιγνάδη για το Εθνικό Θέατρο. Προφανώς περνούσε από έξω, είδε φως και μπήκε» έλεγαν ειρωνικά κατηγορώντας επίσης τον πρωθυπουργό πως «υιοθέτησε τις χυδαίες επιθέσεις σε βάρος των ηθοποιών και του ΣΕΗ, ταυτιζόμενος με την υπερασπιστική γραμμή του κύριου Λιγνάδη».

«Δεν απάντησε για τις πρωτοφανείς αντιφάσεις στις δηλώσεις των υπουργών του προσπαθώντας να καλύψουν την υπόθεση. Παραδέχθηκε ουσιαστικά την προσπάθεια συγκάλυψης, λέγοντας ότι η καταγγελία της 6ης Φλεβάρη ήταν ικανή για να ζητηθεί η παραίτηση Λιγνάδη αλλά όχι ικανή για να πάνε στη Δικαιοσύνη, κάτι που έκανε η Μενδώνη στις 19 του μήνα, κατόπιν μήνυσης για μη παραγεγραμμένο αδίκημα» συμπλήρωναν.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθονταν σημειώνοντας πως «για πολλοστή φορά δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τίποτα, ούτε προφανώς έχει την παρρησία να ζητήσει μία συγγνώμη για το σκάνδαλο Μενδώνη – Λιγνάδη».

Το στοιχείο που ικανοποίησε την Κουμουνδούρου ήταν πως «για ακόμα μία φορά ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε απομονωμένος στη Βουλή και απολογούμενος, δεχόμενος τα πυρά από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις βαριές πολιτικές του ευθύνες για τους χειρισμούς Μενδώνη, την προσπάθεια συγκάλυψης και την κάλυψή της παρά το πάνδημο αίτημα αποπομπής της, ειδικά από τους ανθρώπους του Πολιτισμού» σημείωναν.

Όσον αφορά το θέμα της συζήτησης, δηλαδή την ποιότητα του δημόσιου λόγου από τον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν: «Η προσπάθεια αντιπερισπασμού με τη δήθεν σπουδή του για το δημόσιο λόγο, ώστε να δραπετεύσει από το μείζον ζήτημα για το οποίο συζητά όλη η Ελλάδα, έπεσε στο κενό, διότι ακόμα και εκεί ο κύριος Μητσοτάκης είναι υπόλογος. Είναι αυτός που όχι απλά έχει τροφοδοτήσει αλλά έχει υιοθετήσει και έχει φέρει μέσα στη Βουλή με ομιλίες του τις πιο ακραίες χυδαιότητες που έχουν γραφτεί, προκειμένου να πλήξει τον κύριο Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος χαρακτήριζαν «αθλιότητα» τα όσα υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης στην τριτολογία του σημειώνοντας πως «κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως καταψήφισε την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, αυτό που ξέχασε να αναφέρει είναι ότι ο ίδιος επέλεξε να φέρει στην ίδια τροπολογία δύο ακόμα προβλέψεις: Την διάταξη με την οποία εκκρεμείς υποθέσεις τραπεζιτών για θαλασσοδάνεια μπήκαν στο αρχείο (κατ΄έγκληση δίωξη στην τραπεζική ασυλία) και την επιστροφή σε κατηγορούμενους για ξέπλυμα των δεσμευμένων χρημάτων και περιουσιακών τους στοιχείων. Το μόνο που ήθελε με την τροπολογία αυτή ήταν να βρει ένα πρόσχημα για να κάνει το νομοθετικό ρουσφέτι σε υπόδικους τραπεζίτες και όσους ελέγχονταν για μαύρο χρήμα και είχαν δεσμευμένα εκατομμύρια ευρώ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA