Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μιράντα Ξαφά: Το «καρφί» για τα μαθηματικά του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Το «μαθηματικό μοντέλο» που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη (26/2), στη Βουλή για να υποστηρίξει ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα, αυξάνεται η εκτίσιμη ποινή, σχολίασε η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ.

Τα μαθηματικά που χρησιμοποίησε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη  (26/2), στη Βουλή για να υποστηρίξει ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα, αυξάνεται η εκτίσιμη ποινή, σχολίασε η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε κατά τη δευτερολογία του ότι, «με τον νέο Ποινικό Κώδικα πράγματι η ανώτερη ποινή είναι 15 χρόνια και ήταν 20. Αλλά η εκτίσιμη ποινή, αυτή που εκτίεται, είναι τα δύο πέμπτα και όχι το ένα τρίτο της ποινής… Άρα, παλαιότερα λοιπόν είχαμε ποινές ονομαστικά μεγάλες που δεν εκτιόταν και τώρα έχουμε ποινές ονομαστικά κατά τι μικρότερες. Όμως, ο συνολικός χρόνος που αυτός που κάνει κακούργημα θα μείνει μέσα στη φυλακή θα είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι ήταν μέχρι τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του.

Δείτε το απόσπασμα από το 19:50 – 20:54:

Μετά από αυτό το Twitter πήρε «φωτιά» αφού από τις μαθηματικές πράξεις που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει το επιχείρημά του, προκύπτουν τα εξής αποτελέσματα: 20x1/3=6,7 και 15x2/5=6,0.

Ένα από τα άτομα που στηλίτευσαν το περιστατικό ήταν και η Μιράντα  Ξαφά, η οποία σε tweet της παρέθεσε τα αποτελέσματα και σχολίασε και το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι απόφοιτος του Πολυτεχνείου.

«Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: "ναι μεν μειώσαμε τη μέγιστη ποινή από 20 σε 15 χρόνια φυλάκισης, αλλά αυξήσαμε το χρόνο που εκτίουν από 1/3 σε 2/5, άρα αυστηροποιήσαμε το νόμο". Όμως 20x1/3=6,7 ενώ 15x2/5=6,0! Και τελείωσε Πολυτεχνείο!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Διαβάστε Ακόμα:

Πως αποτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ τη χθεσινή «μάχη» στη Βουλή

Το τέλος του «διαβολομήνα» Φεβρουαρίου και το «δώρο» της ταύτισης Τσίπρα με Πολάκη

 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Αλέξης Τσίπρας #Βουλή