Μενού
  • Α-
  • Α+

Το δίλλημα που αντιμετωπίζει ο Αλέξης Τσίπρας όσον αφορά τον Παύλο Πολάκη είναι μεγάλο. Από την μια και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να ενοχλείται με το ύφος του Κρητικού βουλευτή, αφού «καταφέρνει» για μια ακόμη φορά να φέρει το κόμμα του από την θέση του κατήγορου στη θέση του απολογούμενου, από την άλλη γνωρίζει όμως πως σε μια μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΖΑ είναι αγαπητός.

Ενώ ακόμη και στελέχη που «συμφωνούν» με τις απόψεις του και συχνά έχουν σταθεί στο πλευρό του κι έχουν δηλώσει εσωκομματικά πως «είναι χρήσιμο να εκφράζει την οργή του κόσμου που μας στηρίζει», έλεγαν πως τις τελευταίες ημέρες «έχει ξεφύγει» και πως «μας βάζει συνεχώς τρικλοποδιές κι εξυπηρετεί με αυτόν τον τρόπο την ατζέντα της ΝΔ».

Το ότι ο Πολάκης με το τελευταίο του ξέσπασμα έχασε «συμμάχους» μέσα στο ίδιο του το κόμμα μπορεί κανείς να το διαπιστώσει και από το κείμενο που έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος στο anoixtoparathyro. Πρόκειται για ένα κείμενο – καταπέλτη, στο οποίο επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς στον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντας τον «σωσίβιο για τον Μητσοτάκη» κι αναφέροντας πως αποτελεί «ανοιχτή πληγή για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η απεχθής ασυδοσία του».

Ο Γιώργος Λακόπουλος έχει συχνά προκαλέσει «αναστάτωση» στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, αφού θεωρείται πως είναι ένας δημοσιογράφος με … πρόσβαση στους «ψηλούς ορόφους της Κουμουνδούρου». Οι απόψεις του ήταν συνήθως προσκείμενες στους «προεδρικούς», εξ ου και η «κόντρα» που είχε με τον Πάνο Σκουρλέτη, κατά καιρούς αλλά και με διάφορα άλλα στελέχη που ανήκουν στην «κομματική» τάση.

«Ο Πολάκης δεν περιορίζεται καν στο χώρο της κομματικής ευθύνης του. Παρεμβαίνει σε όλα και ανατινάζει κυρίως το κόμμα του. Μια απεχθής φιγούρα που εκθέτει ένα κόμμα.

Το έκανε και με την υπόθεση Λιγνάδη- Μενδώνη. Έβγαλε τον Μητσοτάκη από τη γωνία, όταν έπιασε πληκτρολόγιο: «Ο Μητσοτάκης  προσωπικά επέλεξε και με αλλαγή νόμου τοποθέτησε τον παιδεραστή Λιγνάδη, πρόεδρο στο Εθνικό Θέατρο».

Αυτός ο άνθρωπος ψηφίζει νόμους. Αν τον δίκασε ήδη και ξέρει με αποδείξεις ότι τον διάλεξε ο Μητσοτάκης γιατί δεν το λέει και στον Τσίπρα να τον καταγγείλει και κάθεται και ρωτάει στη Βουλή;» ανέφερε στο κείμενο μεταξύ άλλων.

Η επίθεση του λοιπόν στον Παύλο Πολάκη προκάλεσε εύλογες απορίες, αφού ο Πολάκης είναι εκ των προβεβλημένων στελεχών της «κίνησης Μελών», δηλαδή των «προεδρικών». Είναι σαφές λοιπόν πως αυτή τη φορά ο Χανιώτης πολιτικός δεν ενόχλησε μόνο τους «εσωκομματικούς του αντιπάλους», αλλά και στελέχη με τα οποία διατηρεί καλές σχέσεις.

Η εσωκομματική του δημοφιλία

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτησης της Πέμπτης στη Βουλή διαχώρισε ξεκάθαρα τη θέση του και κράτησε σαφείς αποστάσεις από τα όσα έγραψε τις τελευταίες ημέρες στα social media ο Παύλος Πολάκης, όμως ούτε τον καταδίκασε ευθέως, ούτε και έχει αποφασίσει να ζητήσει από το πειθαρχικό, δηλαδή από τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Όλγα Γεροβασίλη να τον καλέσουν για απολογία.

Αν και ήταν αρκετοί εκείνοι που τάχθηκαν εναντίον του και «συμβούλεψαν» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να «πάει ένα βήμα παρακάτω», υπάρχουν δύο λόγοι που βάζουν… φρένο στον Αλέξη Τσίπρα. Το πρώτο είναι πως ο Παύλος Πολάκης βρίσκεται μέσα στους 6-7 πιο δημοφιλείς βουλευτές ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται δηλαδή να εκφράζει ένα μεγάλο μέρος όσων στηρίζουν το κόμμα και νιώθουν «οργή» και ενδεχομένως έχουν την αίσθηση πως η αντιπολιτευτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ήταν πιο επιθετική.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε διαπιστώσει μάλιστα και στις συναντήσεις που είχε με διάφορα μέλη του κόμματος του (όταν το επέτρεπαν τα υγειονομικά δεδομένα) πως ο Παύλος Πολάκης εξέφραζε ενδεχομένως μια μερίδα ψηφοφόρων που νιώθουν «καταπιεσμένοι». Αυτό λοιπόν το λαμβάνει υπόψιν του, ενώ παράλληλα κάποιοι θεωρούν πως όσο η οργή εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και της πολιτικής της θα μεγαλώνει θα πρέπει να υπάρχει μια «ισχυρά επιθετική φωνή», όπως αυτή του «αψύ Κρητικού».

Και μπορεί να έχασε τις νομαρχιακές στα Χανιά, όμως αυτό έγινε, όπως σημειώνονταν λόγω «συσπείρωσης» των «δυνάμεων Σταθάκη» κι όχι γιατί πλέον δεν έχει ο ίδιος έρεισμα.      

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA