Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αχτσιόγλου για Κουφοντίνα: Θα είχαμε ίδια αντιμετώπιση εάν ήταν απεργός πείνας ο Ρουπακιάς

«Η θέση μας θα ήταν ακριβώς η ίδια αν μιλούσαμε για τον Ρουπακιά», είπε, αναφερόμενη στον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Υπάρχουν αντίλογοι νομικοί, αλλά δεν νομίζω ότι είναι νομικό το ζήτημα αυτή την στιγμή είναι πρωτίστως πολιτικό», επεσήμανε η κυρία Αχτσιόγλου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η θέση μας θα ήταν ακριβώς η ίδια αν μιλούσαμε για τον Ρουπακιά. Θα ήταν μεγάλο σφάλμα και θα οδηγούσε σε ηρωοποίηση το να επιτρέψει η κυβέρνηση αυτή την στιγμή να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας», τόνισε.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχει διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα και γι αυτό βρίσκεται και 20 χρόνια στη φυλακή» ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

«Δεν νομίζω ότι κανείς αμφισβητεί κάτι τέτοιο. Το ζήτημα είναι ποια γενναιοδωρία επιδεικνύει η δημοκρατία. Το κράτος δικαίου το οποίο είναι η Ελλάδα δεν έχει ναζιστική τάση, το αντίθετο, επιδεικνύει γενναιοδωρία απέναντι σε τέτοιες οριακές καταστάσεις. Και όταν λέω γενναιοδωρία, δεν εννοώ εκτός πλαισίων, εννοώ απλά ζητήματα τα οποία θα μπορούσαν απλά με μία ελάχιστη ευελιξία να έχουν λυθεί, να δοθεί η δυνατότητα να αποφορτιστούν», σημείωσε μεταξύ άλλων η κυρία Αχτσιόγλου.

Διαβάστε Ακόμα 

Πελώνη για Κουφοντίνα: Η Ελλάδα δεν θα γίνει μια τρομοκρατημένη πολιτεία

«Εμφύλιος» στους δικαστές για τον Κουφοντίνα: Επιστολή 41 μελών προς το ΔΣ


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Έφη Αχτσιόγλου