Μενού
  • Α-
  • Α+

H έμμεση προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για παράταση του λοκντάουν μέχρι τουλάχιστον τις 15 Μαρτίου, αλλά και οι σημερινές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, Νάσου Ηλιόπουλου.

«Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη που προανήγγειλε παράταση του lockdown και ζήτησε «να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα δύο εβδομάδες»,  ότι οι πολίτες προσπαθούν με τεράστιες θυσίες εδώ και έναν χρόνο», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

«Ο μόνος», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  «που δεν προσπαθεί και συνεχίζει ανέμελος είναι αυτός και η κυβέρνησή του που έχουν τη χώρα σε lockdown τέσσερις μήνες.» 

«Ανέμελος για τη συνταγογράφηση των τεστ, για τα ΜΜΜ, για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους, για τα σχολεία, για τις επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών. Εν τέλει ανέμελος και όταν κατόπιν εορτής απορεί γιατί αυξάνονται τα κρούσματα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση Ηλιόπουλου στην Πελώνη

Με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζει την αναφορά της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη περί αυτόκλητων συνηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα:

«Η κα Πελώνη οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες εάν θεωρεί «αυτόκλητους συνηγόρους» του Κουφοντίνα, πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, και τους βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Κουμουτσάκο και Τζαβάρα, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, το Μέρα 25, την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τον Συνήγορο του Πολίτη, τη Διεθνή Αμνηστία και τους εκατοντάδες νομικούς και ακαδημαϊκούς που ζητούν την τήρηση του νόμου. 

Είναι πια φανερό ότι ο κος Μητσοτάκης έχει επιλέξει τη στρατηγική της έντασης. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η τεχνητή όξυνση και η επαναφορά των γελοίων ισχυρισμών του για τον ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και ξεχαστεί το μπάχαλο στην πανδημία, η κατάρρευση της οικονομίας και οι βαρύτατες πολιτικές ευθύνες του ίδιου για το σκάνδαλο Μενδώνη–Λιγνάδη. Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο της όξυνσης και του διχασμού.»

Διαβάστε ακόμα:

Χατζηδάκης: Αν κάνουν απεργία πείνας ο Ρουπακιάς και ο Μιχαλολιάκος θα τους στηρίξει η αντιπολίτευση;

Οργή Καμμένου για τα κανάλια: «Φτάνει πια με τις περιγραφές για τους παιδεραστές»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA