Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης, η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται με 14 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (36% έναντι 22%) και ακολουθούν ΚΙΝΑΛ (7%), ΚΚΕ (5,5%), Ελληνική Λύση (4,5%) και ΜέΡα25 (3%).

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ παίρνει προβάδισμα 15 μονάδων, με 38% έναντι 23% για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων ως καταλληλότερος πρωθυπουργός (ποσοστό 44%), με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με ποσοστό 25%.

Image removed.

Μεγάλη εμπιστοσύνη στο εμβόλιο, προτιμότερη η παράταση του lockdown

Το ποσοστό όσων υποστηρίζουν πως θα κάνουν το εμβόλιο ανέρχεται στο 80%, γεγονός που υποδηλώνει ότι η κουλτούρα του εμβολιασμού κερδίζει διαρκώς έδαφος στη χώρα μας.

Αυτό φαίνεται και από το ποσοστό όσων είχαν δηλώσει πως θα κάνουν το εμβόλιο τον Νοέμβριο του 2020, πριν δηλαδή έρθει στην Ελλάδα. Τότε, μόλις το 59% είχαν υποστηρίξει ότι θα εμβολιάζονταν. 

Επίσης, ένα καθόλου ευκαταφρόνητο 68% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση τάσεται υπέρ της παράτασης του lockdown, όπως αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, ενώ το 24% ζητεί άμεση χαλάρωση των μέτρων.

Image removed.

Ανεπαρκής χειρισμός των καταγγελιών-αποκαλύψεων παρενόχλησης

Στην ερώτηση πώς αξιολογείται τη στάση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στις αποκαλύψεις, από τη Σοφία Μπεκατώρου μέχρι την υπόθεση Λιγνάδη, το 51% απαντά αρνητικά, ενώ το 44% εκτιμά πως ήταν θετική η αντίδραση.

Αντίστοιχα, ωστόσο, η δημοσκόπηση εκτιμά αρνητικά σε ποσοστό 59% και τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια υπόθεση, με το ποσοστό θετικών κρίσεων να υπολογίζεται στο 34%.

Image removed.

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η αντιμετώπιση της αντίδρασης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην υπόθεση ανά κομματική προτίμηση.

Το 61% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αξιολογούν θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Αντιστρόφως, το 82% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής εκτιμούν αρνητικά στη δημοσκόπηση τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδια υπόθεση.

Διαβάστε ακόμα:

Βουλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου για το πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης επιλέγει τη στρατηγική της έντασης

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA