Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, η μη ποινικοποίηση των ερωτικών επαφών ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου είναι εν μέρη υπεύθυνη για πράξεις βιασμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση του κ. Αθανασίου έγινε ενώ προήδρευε στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της Σίας Αναγνωστοπούλου προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τον διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ως προεδρεύων απαντώντας σε σχετική τοποθέτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου σημείωσε: «Εγώ, όμως, να πω ένα πράγμα, ότι φταίει και η νομοθεσία, κυρία Αναγνωστοπούλου, η πολιτεία, τα νομοθετήματα που έχει περάσει κατά διαστήματα, που έχουν επιτείνει τα φαινόμενα αυτά, όπως παραδείγματος χάριν –μιλάμε γενικότερα τώρα, δεν μιλάμε επί της ουσίας του θέματος– το ότι καταργήθηκε η διάταξη για την “παρά φύσιν ασέλγεια” και εντάθηκαν αυτά τα φαινόμενα. Θυμηθείτε πότε καταργήθηκε, και κάτω από ποιες προϋποθέσεις».

Υπενθυμίζεται ότι η αναχρονιστική διάταξη του Ποινικού Κώδικα για την «παρά φύσιν ασέλγεια» καταργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 διότι αντιμετώπιζε με διακριτό τρόπο τις ομοφυλοφιλικές από τις ετεροφυλοφιλικές πράξεις. Την κατάργηση της διάταξης είχε ζητήσει από το 2004 η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της τότε απόφασης για την κατάργησή του, το άρθρο αντιμετώπιζε «ξεχωριστά τις συγκεκριμένες πράξεις όταν αφορούν ομοφυλόφιλα άτομα παρόλο που υπάρχουν διατάξεις γενικότερες και άρα εισάγει διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων, ενώ θέτει διαφορετικό όριο ηλικίας για τις ομοφυλοφιλικές και τις ετεροφυλοφιλικές σχέσεις».

Διαβάστε ακόμα

Ζουράρις για Κουφοντίνα: Αν επιμείνει η κυβέρνηση θα πρόκειται περί κρατικού φόνου

«Πόλεμος» για τις δηλώσεις Δρίτσα περί 17 Νοέμβρη

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA