Μενού
  • Α-
  • Α+

Κατά πάντων έβαλλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου δημοσίων συμβάσεων.

Κάνοντας πολιτική παρέμβαση επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, για τις «σοκαριστικές» όπως τις χαρακτήρισε δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τον βουλευτή του.

Επιπλέον υποστήριξε ότι «στην πραγματικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την απεργία πείνας γιατί πιστεύουν τα ίδια με τον Δημήτρη Κουφοντίνα» και  δήλωσε ότι είναι  «αδύνατο να σταθεί ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου αν δεν καταδικάσει» τη συγκεκριμένη δήλωση.

Επίσης αποκάλεσε «κακομαθημένο» τον Δημήτρη Κουφοντίνα και επιτέθηκε και σε όσους κρατούσαν το πανό που έγραφε «Γεννηθήκαμε 17 Νοέμβρη» στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, τους οποίους και αποκάλεσε «παλιόπαιδα».

Ακόμα χαρακτήρισε «τρομακτική διαδήλωση υποστηρικτών του Δημήτρη Κουφοντίνα και της απεργίας πεινάς» τη διαδήλωση και διερωτήθηκε αν τα συγκεκριμένα άτομα σκέφτηκαν τους συγγενείς των νεκρών της 17 Νοέμβρη.

«Την ώρα που σκεφτόμασταν ότι στην πατρίδα μας έχει πλέον χαθεί στη μερίδα αυτή της άκρας αριστεράς, με την οποία δυστυχώς ταυτίζεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες, πάσα έννοια λογικής, δημοκρατίας και ανθρωπισμού», προσέθεσε και ισχυρίστηκε ότι το «ακόμη πιο εξοργιστικό είναι ότι «το πανό Γεννηθήκαμε 17 Νοέμβρη, δηλαδή υποστηρίζουμε 23 δολοφονίες, το σηκώνουν επωνόματει του ανθρωπισμού», ανέφερε αρχικά.

«Η πιο σοκαριστική δήλωση που έχει γίνει καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης»

Στη συνέχεια εξαπέλυσε τα «πυρά» του κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, αναφερόμενος στη δήλωσή του η οποία έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με τον κ. Γεωργιάδη να τη χαρακτηρίζει ως «την πιο σοκαριστική δήλωση που έχει γίνει από βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης».

«Ο κ. Θοδωρής Δρίτσας δυστυχώς τοπάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ την εξής φράση "Κανένας δεν είχε τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη και ότι η 17 Νοέμβρη σκότωνε μόνο από τη δεξιά παράταξη και γι’ αυτό η δεξιά παράταξη μπορεί να έχει και λίγο μία οργή ή μία μνησικακία που δεν πρέπει όμως κατά τη φράση του να θολώνει την κρίση της"», προσέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Ο κ. Τσίπρας να διαγράψει τον Θοδωρή Δρίτσα»

Αμέσως μετά κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τον Θοδωρή Δρίτσα και τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τη συγκεκριμένη δήλωση, υποστηρίζοντας ότι αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο είναι «αδύνατο να σταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου».

«Η τρομοκρατία σε όλο τον δυτικό πολιτισμένο κόσμο διώκεται ποινικά με τους σκληρότερους νόμους. Ο εκθειασμός ο δημόσιος της τρομοκρατίας διώκεται ποινικά στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου. Δεν μπορείς να είσαι μέλος της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και των δυτικών αξιών εάν επαινείς την τρομοκρατία, δηλαδή την εν ψυχρώ δολοφονία. Είναι αδύνατο για τον κ. Τσίπρα να μην τοποθετηθεί στη σημερινή δήλωση του κ Δρίτσα. Εφόσον έχουν περάσει αρκετές ώρες και καμία δήλωση δεν έχει υπάρξει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως ούτε και πιστεύω ότι πρόκειται να υπάρξει. Γιατί στην πραγματικότητα που στον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την απεργία πείνας γιατί πιστεύουν τα ίδια με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, δυστυχώς. Και αυτό είναι σοκαριστικό. Είναι αδύνατο να σταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου αν δεν καταδικάσει τη σημερινή δήλωση του κ. Δρίτσα. Θα τολμούσα να πω αν δεν διαγράψει τον κ. Δρίτσα. Σε κανένα κόμμα δημοκρατικό στον δυτικό κόσμο δεν μπορεί να σταθεί βουλευτής που έχει κατ’ αυτόν τον τρόπο δημοσίως υποστηρίξει μία τρομοκρατική οργάνωση όπως η 17 Νοέμβρη», ανέφερε.

«Κακομαθημένος ο Κουφοντίνας»

Επίσης επιτέθηκε και στον ίδιο τον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον οποίο χαρακτήρισε «κακομαθημένο» και εκθείασε τη στάση της κυβέρνησης να «τηρηθούν απαρέγκλιτα οι ίδιοι νόμοι για όλους»

«Αυτό το οποίο συνέβη σήμερα δείχνει με τον πλέον καθαρό τρόπο γιατί η στάση της κυβερνήσεως να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι ίδιοι νόμοι για όλους και να μην υποχωρήσει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως στο παρελθόν η κυβέρνηση Τσίπρα στα καπρίτσια ενός κακομαθημένου όπως ο Κουφοντίνας, ο οποίος νομίζει ότι πρέπει να έχει ειδική μεταχείριση από το ελληνικό κράτος. Υπενθυμίζω ότι το 2015 έκανε απεργία πείνας για να μη μεταφερθεί στον Κορυδαλλό και το 2021 κάνει για να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό. Για τέτοιο κακομαθημένο πρόκειται που νομίζει ότι όλη η Ελλάδα πρέπει να σκύβει και ν’ ασχολείται με αυτόν. Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Προφανώς δεν τους σεβόταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αλλιώς  δεν θα σκότωνε εν ψυχρώ ανθρώπους. Προφανώς εξακολουθεί να μην θέλει να σέβεται τους νόμους της ελληνικής δημοκρατίας. Το σοκαριστικό είναι πολιτικές δυνάμεις του κοινοβουλίου να σπεύδουν να υιοθετήσουν τα επιχειρήματα κατά της δημοκρατίας».

Τέλος έκλεισε ζητώντας την καταδίκη των δηλώσεων του Θοδωρή Δρίτσα τις οποίες χαρακτήρισε εκ νέου «σοκαριστικές» αλλά και «ντροπιαστικές για κάθε δημοκράτη στον πλανήτη».

Διαβάστε Ακόμα:

Απίστευτη δήλωση Αθανασίου: Κακώς καταργήθηκε η «παρά φύσιν ασέλγεια»

Υπόθεση Κουφοντίνα: Το αίτημα της Κούρτοβικ στον Τσιάρα - Τι ζητά

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA