Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δρίτσας: Αναλαμβάνω την ευθύνη μου - Παρερμηνεύθηκε ο λόγος μου

Διευκρινίσεις αναφορικά με τη δήλωση του για τη «17 Νοέμβρη» έδωσε ο Θοδωρής Δρίτσας λέγοντας πως υπήρξε παρερμηνεία των όσων εννοούσε.

Η δήλωση του κ. Δρίτσα πως «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη δράση της 17 Νοέμβρη» ξεσήκωσε αντιδράσεις με τον ίδιο ωστόσο -μιλώντας στο MEGA- να κάνει σημειώνει πως «ο ελλειπτικός λόγος μου άφησε περιθώρια για παρερμηνείες» και να αναλαμβάνει την ευθύνη, 

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως: «Σε όλη μου την ζωή και την πολιτική μου διαδρομή οι απόψεις και οι δράσεις μου είναι σε σταθερή αντίθεση με την τρομοκρατία. Δε θα μπορούσα να πω κάτι τέτοιο σαν αυτά που μου προσάπτει η ΝΔ. Να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη και να αναλάβω την ευθύνη μου γιατί ο ελλειπτικός λόγος μου άφησε περιθώρια για παρερμηνείες. Όταν είπα κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17Ν, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν πέρασε η τρομοκρατία της 17 Νοέμβρη. Ότι δεν φοβήθηκε ο ελληνικός λαός, ούτε και η πολιτεία. Ζητώ από όλους να σεβαστούν όχι μια εκ των υστέρων αναδίπλωση, αλλά το πραγματικό νόημα όπως προκύπτει από όλη μου τη ζωή». 

«Δε θα μπορούσα να προσβάλω νεκρούς και συγγενείς και φίλους νεκρών ανθρώπων, θυμάτων της 17Ν. Εξήγησα στη συνέντευξή μου ότι θεωρώ απολύτως κατανοητή την οργή, την αγανάκτηση, το θυμό, μιας και τα περισσότερα θύματα ανήκαν στη δεξιά παράταξη, αλλά δεν νοείται το κράτος να συμπεριφέρεται με εκδικητικό τρόπο», συμπλήρωσε ο κ. Δρίτσας.

Ενώ κατέληξε λέγοντας πως: «Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση μπορούσε να τηρήσει το δικό της νόμο και να κρατήσει χαμηλά την όλη υπόθεση. Είπα ότι οι δηλώσεις της δεξιάς παράταξης ρέπουν στην πολιτική εκμετάλλευση της τρομοκρατίας εναντίον των αντιπάλων της. Ένα κράτος δικαίου δε φοβάται τους τρομοκράτες. Σας βεβαιώνω ότι ο δικός μας πολιτικός χώρος τα δικαιώματα, και των κρατουμένων, τα υπερασπίζεται, ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί. Δεν συμφωνούμε με τη 17Ν και τον Κουφοντίνα. Η ΝΔ γεννά ένα τεράστιο πρόβλημα μέσα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο».

Διαβάστε ακόμα

Γεωργιάδης κατά πάντων: «Κακομαθημένος ο Κουφοντίνας – Ο κ. Τσίπρας να διαγράψει τον Δρίτσα»

Μπακογιάννης: Ο Δρίτσας «δολοφονεί» για δεύτερη φορά τα θύματα της 17Ν


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.