ΠΟΛΙΤΙΚΗ
03/03/2021 18:26

Σεισμός Ελασσόνα: Επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον διευθυντή του σχολείου στο Δάμασι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης νότια της Ελασσόνας. 

Σεισμός Ελασσόνα: Επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον διευθυντή του σχολείου στο Δάμασι
Σεισμός Ελασσόνα: Επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον διευθυντή του σχολείου στο Δάμασι
Ανάγνωση:

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά με τον διευθυντή του σχολείου στο Δαμάσι, Γρηγόρη Λέτσιο, ο οποίος με την άμεση παρέμβασή του κατάφερε κατά τη διάρκεια του σεισμού να βγάλει με ασφάλεια 63 μαθητές και 10 συναδέλφους του εκπαιδευτικούς από το κτήριο που υπέστη σοβαρότατες ζημιές.

«Τα παιδιά είναι μια χαρά και οι συνάδελφοι όλοι. Βγήκαμε χωρίς κανέναν τραυματισμό, χωρίς ν' ανοίξει μύτη», επισημαίνει ο διευθυντής του σχολείου, μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Λέτσιο για την ψυχραιμία και την αφοσίωσή του. «Πιστεύω, η ψυχραιμία των συναδέλφων και η ετοιμότητα των παιδιών, εφαρμόζοντας το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ήταν αυτό που μας οδήγησε να βγούμε όλοι σώοι και αβλαβείς από το κτήριο το οποίο είναι ετοιμόρροπο», απάντησε ο διευθυντής του σχολείου.

Νέο σχολείο εφόσον το υπάρχον κριθεί κατεδαφιστέο

Κλείνοντας το τηλεφώνημα ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι εφόσον το κτήριο κριθεί κατεδαφιστέο, το χωριό θα αποκτήσει καινούργιο σχολείο το συντομότερο δυνατό. Το σχολείο στεγαζόταν σε πετρόκτιστο κτίσμα του 1938, όπως ακούγεται να λέει ο κ. Λέτσιος.

Ακολουθεί video με την τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου στο Δάμασι Τυρνάβου:

Διαβάστε ακόμα:

Πέτσας: Άμεση αποζημίωση 600-6.000 ευρώ στους πληγέντες του σεισμού στη Λάρισα

Σεισμός - Ελασσόνα: Σκηνές και εξοπλισμός στα χωριά που επλήγησαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ