Μενού
  • Α-
  • Α+

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυαν χθες στο σύνολο τους τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την εξαγγελία των νέων μέτρων. Στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστήριζαν πως «η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά πιάστηκε απροετοίμαστη», σημειώνοντας πως πριν από δύο μήνες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισκεφτεί την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και είχε καταθέσει μια δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας, προτάσεις που «αγνοήθηκαν από την κυβέρνηση, η οποία και πάλι δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να προλάβει τα χειρότερα», επεσήμαιναν χθες οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

 Από την Κουμουνδούρου έλεγαν πως αν είχαν εισακουστεί οι προτάσεις του για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών με τη συμμετοχή και λοιμωξιολόγων, ώστε να καταρτιστεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας τότε «δεν θα είχε χαθεί ο έλεγχος και θα είχαμε πάρει στοχευμένα και σαφώς αποτελεσματικότερα μέτρα».  

Θετικά τα σχόλια για την παρουσίαση του νέου ΕΣΥ

Εξάλλου ικανοποίηση επικρατούσε και χθες στην Κουμουνδούρου από τα σχόλια που λάμβαναν όσον αφορά το πρόγραμμα για το νέο ΕΣΥ. Όπως έλεγαν ο ιατρικός κόσμος στην πλειοψηφία του είδε θετικά το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ υποστήριζαν πως διαπιστώθηκε μεγάλη διάθεση από τους υγειονομικούς για να συμβάλουν με τις δικές τους προτάσεις και την εμπειρία τους, ώστε να διαμορφωθεί ένα σχέδιο το οποίο θα βάλει τις βάσεις για ένα δίκαιο και λειτουργικό σύστημα υγείας».  

Στη Βουλή ο Τσίπρας για νέα… επίθεση

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να κάνει όσο πιο συχνά γίνεται παρεμβάσεις στη Βουλή και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μια ακόμη παρέμβαση θα κάνει σήμερα, στη συζήτηση για τις απευθείας αναθέσεις.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εξαπολύσει νέα επίθεση στην κυβέρνηση, ενώ χθες  47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Παιδείας της ΚΟ Νίκου Φίλη και της αναπλ. Τομεάρχη Μερόπης Τζούφη κατέθεσαν ερώτηση στη Νίκη Κεραμέως με θέμα: «οι απευθείας αναθέσεις 700.000 € για την παραγωγή βιντεο-μαθημάτων και επικοινωνία».

Όποιος… ξεφεύγει θα «αδειάζεται»

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τελικά χθες το πρωί να βγάλει ανακοίνωση για την τοποθέτηση του Θοδωρή Δρίτσα χαρακτηρίζοντας «ατυχή» την δήλωση του πρώην υπουργού.

Το… άδειασμα αποτελούσε, όπως επεσήμαιναν από την Κουμουνδούρου «καμπανάκι» προς όλα τα στελέχη, πως θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά στις τοποθετήσεις τους, γιατί «τα λάθη δεν περνάνε πλέον στο… ντούκου».  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA