Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο βουλευτής θέτει προς τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, τα εξής ερωτήματα: Πώς γνώριζε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,τα στοιχεία και τις πολιτικές πεποιθήσεις του πολίτη, εάν τα στοιχεία αυτά διανεμήθηκαν σε βουλευτές από την Νέα Δημοκρατία, εάν ο υπουργός προτίθεται να διερευνήσει το ενδεχόμενο διαρροής από την ΕΛΑΣ και σε αυτή την περίπτωση γιατί γνωρίζει και καταγράφει η αστυνομία τις πολιτικές πεποιθήσεις ενός ατόμου. Ο κ. Τσακαλώτος ρωτά επίσης εάν τηρούνται φάκελοι κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων, καθώς και εάν η διαρροή των στοιχείων του πολίτη από τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, αποτελεί παράνομη ενέργεια.

«Τις προηγούμενες ημέρες γίναμε όλοι μάρτυρες της απρόκλητης αστυνομικής επίθεσης σε βάρος πολιτών στη πλατεία της Νέας Σμύρνης. Τα σχετικά βίντεο έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν ένστολους αστυνομικούς να χτυπούν βάναυσα και επανειλημμένα πολίτη κάνοντας χρήση μεταλλικής ράβδου. Την επόμενη μέρα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης έδωσε στη δημοσιότητα ως μη όφειλε σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση τα στοιχεία του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς και έκανε αναφορές για τα πολιτικά του φρονήματα και την πολιτική του ένταξη», αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και τονίζει ότι «ο κ. Κυρανάκης παρανόμησε καθώς δεν σεβάστηκε τους αυστηρούς περιορισμούς της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και κοινοποίησε τα στοιχεία ενός ανθρώπου που έχει συλληφθεί και για τον οποίον δεν υπάρχουν ακόμα κατηγορίες».

Ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημειώνει ότι υπάρχουν σαφείς καταγγελίες ότι η διαρροή των στοιχείων προς τον βουλευτή έγινε από τα κεντρικά πολιτικού κόμματος και συγκεκριμένα της Νέας Δημοκρατίας και ότι προήλθαν από την ΕΛ.ΑΣ.

«Τα όσα είπε ο κ. Κυρανάκης αποσκοπούν στην προσπάθεια ποινικοποίησης του πολιτικού φρονήματος, κατά παράβαση του Συντάγματος», αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος καλεί επίσης τον υπουργό Επικρατείας να ενημερώσει τη Βουλή και αν θα διερευνηθεί «αν υπήρξε διαρροή από την ΕΛ.ΑΣ».

Διαβάστε Ακόμα 

Αποστάσεις Κουμουτσάκου από Κυρανάκη για Νέα Σμύρνη: «Δεν θα έδινα ποτέ στη δημοσιότητα το όνομα κάποιου»

Νέα Σμύρνη: «Καρφιά» Παπαδημητρίου κατά Κυρανάκη για την αποκάλυψη των στοιχείων του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA