Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ανεβάζει τους τόνους για την διαχείριση της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ – Συνεχείς συσκέψεις Τσίπρα με λοιμωξιολόγους

Την έντονη κριτική του προς την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλούν για «εγκληματική ανικανότητα».

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους λοιμωξιολόγους, μιλάει ακόμη και τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα με τους επιστήμονες με τους οποίους έχει συστήσει την δική του «άτυπη επιτροπή», ενώ ενημερώνεται καθημερινά και για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Μέσα στην εβδομάδα μάλιστα αναμένεται να επισκεφτεί ένα ακόμη από τα νοσοκομεία που περιθάλπει ασθενείς με κορονοϊό, προκειμένου να ενημερωθεί προσωπικά για την κατάσταση που επικρατεί και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το προσωπικό.

Από την Κουμουνδούρου ανεβάζουν τους τόνους τις τελευταίες ημέρες και μιλούν για «έλλειψη σχεδίου», υποστηρίζοντας πως «πλέον θα χάνονται άνθρωποι όχι μόνο από κορονοϊό αλλά και από άλλες ασθένειες, καθώς τα νοσοκομεία δεν προλαβαίνουν να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά».

Σφοδρή κριτική ασκείται επίσης στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός πως δεν έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς όπως έλεγαν από την αξιωματική αντιπολίτευση «η κατάσταση είναι δραματική και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει ακόμη ο δύσκολη».

Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως ένα από τα μεγάλη προβλήματα στην διαχείριση της πανδημίας είναι πως «δεν θέλουν να αγγίξουν τις ιδιωτικές κλινικές», ενώ όπως σημείωναν «οι δύο μικρές ιδιωτικές που από την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως μπαίνουν στον πόλεμο κατά τους κορονοϊού δέχονται μόνο πολύ ελαφριά περιστατικά και με προσωπικό το οποίο αποσπάται από τα δημόσια νοσοκομεία, όπου ήδη υπάρχει έλλειψη προσωπικού».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν την εξέλιξη αυτή «μια τρύπα στο νερό» και έλεγαν πως «θα πρέπει άμεσα να υπάρξει επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών για να μοιραστεί αυτό το δυσβάσταχτο για τα δημόσια νοσοκομεία βάρος».  

Έντονη κριτική εξάλλου συνεχίζουν να ασκούν και για «την καταπάτηση των μέτρων που επιβάλει ο κύριος Μητσοτάκης τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους υπουργούς του», με αφορμή την βάπτιση για την οποία πήρε ειδική άδεια ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάτι που σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και σε σχετική του ανακοίνωση. «Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής σας; Ή αυτά ισχύουν - υπό την απειλή προστίμου και ξυλοδαρμού - μόνο για τους απλούς πολίτες;», αναφέρονταν χαρακτηριστικά σε αυτή.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#ΣΥΡΙΖΑ #Αλέξης Τσίπρας #Κορονοϊός