Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κυμπουρόπουλος για την ψήφο του κατά των αμβλώσεων: Σπέκουλα που ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Για «σπέκουλα που ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος σχετικά με το θέμα που προέκυψε για ψήφο του κατά των αμβλώσεων.

«Σπέκουλα που ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε το θέμα που έχει προκύψει με την ψήφο του σε ψήφισμα κατά των αμβλώσεων, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος. 

Μάλιστα, παρά το γεγονός πως και η Νέα Δημοκρατία έχει «αδειάσει» τον ευρωβουλευτή της, άλλωστε όλοι οι υπόλοιποι της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας καταψήφισαν, συνέχιζε να το υπερασπίζεται αποδίδοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση τις αντιδράσεις για την ψήφο του. 

«Θέλω να ξεκαθαρίσω απερίφραστα ότι σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους» σημείωσε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά». 

Όπως τόνισε ο ίδιος «δεν επρόκειτο για τροπολογία για τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά για τροπολογία για την προστασία του παιδιού και γι αυτό την ψήφισα». Παραδέχτηκε βέβαια πως το συγκεκριμένο ψήφισμα ανέφερε πως η ζωή του παιδιού «προστατεύεται από τη στιγμή της σύλληψης» και άρα δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση. 

«Ναι, υπάρχει το δικαίωμα στην άμβλωση, δεν είμαι κατά. Αλλά θέλω να δώσω δικαίωμα και στο παιδί που δεν μπορεί να μιλήσει. Να το συζητήσουμε».

Διαβάστε ακόμα

Σε «κατάσταση πολιορκίας» τα νοσοκομεία: Λιγότερες από 10 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Συνεχίζονται στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί με AstraZeneca - Τι ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Νέα Δημοκρατία