Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα, ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όσον αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, χαιρόμαστε που μπορούμε να ανοίξουμε τα χέρια και τις πόρτες μας νωρίτερα από το προγραμματισμένο».

«Αυτό είναι το σχέδιο που προσπαθούμε να πετύχουμε για κάποιες χώρες που έχουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμών», ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης, κάνοντας λόγο για «ένα πιλοτικό πρόγραμμα με λίγες χώρες», που προβλέπει υποδοχή επισκεπτών πριν από τις 14 Μαΐου, ώστε να δοκιμαστούν τα μέτρα στα σύνορα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα τουριστικά θέρετρα.

«Δεχόμαστε να ανοίξουμε νωρίτερα και δυνητικά να διορθώσουμε οποιαδήποτε θέματα ίσως προκύψουν, με χώρες που θεωρούνται ασφαλέστερες από άλλες.

Το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στην κορυφή», υπογράμμισε.

Ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και τουρισμού

Ο υπουργός τόνισε, παράλληλα, πως το σύστημα που επιλέγει η Ελλάδα για να αρχίσει να υποδέχεται ξένους τουρίστες επιτυγχάνει μια «ισορροπία» μεταξύ της άδειας για ταξίδια και της ασφάλειας τόσο των τουριστών όσο και του τοπικού πληθυσμού.

Μιλώντας, άλλωστε, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ITV, ο κύριος Θεοχάρης δήλωσε αισιόδοξος ότι τις επόμενες εβδομάδες - καθώς προχωρούν οι εμβολιασμοί και βελτιώνεται ο καιρός - τα κρούσματα κορονοϊού θα πέσουν και θα καταστεί εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί για τους τουρίστες στις 14 Μαΐου.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα προτείνει οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες να μη χρειάζονται αρνητικό διαγνωστικό τεστ, ενώ οι υπόλοιποι να μπορούν να κάνουν διακοπές εφόσον αποδεικνύουν ότι το τεστ ήταν αρνητικό.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε ακόμα

Lockdown - Σταμπουλίδης: Τα ανοίγματα είναι μπροστά μας και τα κλεισίματα πίσω μας

Τσίπρας για πανδημία: Να βγει ο κ. Μητσοτάκης και να πει στον ελληνικό λαό «συμπολίτες μου, αποτύχαμε»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA