Μενού
  • Α-
  • Α+

Έχουν περάσει μήνες από την πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεργαστούν όλα τα κόμματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Έχει κατά καιρούς προτείνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, υπουργό υγείας κοινής αποδοχής, έχει επισκεφτεί την Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αίτημα που αφορούσε τη συνεργασία των κομμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ ακόμη και την Τετάρτη στην παρέμβαση του στη Βουλή μίλησε για «ανακωχή» και συνεργασία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει πως η κυβέρνηση δεν τα κατάφερε να διαχειριστεί την πανδημία, οσμίζεται τον προβληματισμό που πλέον έχει αρχίσει να έχει η πλειοψηφία των πολιτών όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των μέτρων που εφαρμόζονται και επιδιώκει να δείξει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως «υπήρχε κι άλλος δρόμος, που όμως αν και προτάθηκε η κυβέρνηση δεν τον ακολούθησε».

Με προτάσεις που αφορούν τόσο την υγειονομική αντιμετώπιση της κρίσης όσο και την οικονομική, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να χτίσει το προφίλ της υπεύθυνης αντιπολίτευσης που έχει να παρουσιάσει σχέδιο και στρατηγική «σε αντίθεση με τους υπεύθυνους της διαχείρισης της πανδημίας».

Δεν είναι φυσικά τυχαίο που δεν έχει αναφέρει ακόμη τη λέξη «εκλογές», ενώ το αντίθετο μάλιστα, σε κάθε ευκαιρία ξεκαθαρίζει πως αν δεν τελειώσει η χώρα μας με την πανδημία, δεν πρόκειται να ζητήσει κάλπες, σημειώνοντας μάλιστα πως τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του δεν είναι «οπορτουνιστές».   

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πιστεύουν πως με τις συνεχείς παραινέσεις του για «συνεργασία», (οι οποίες δεν αποτελεί έκπληξη ότι δεν γίνονται αποδεκτές) ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει δύο πράγματα: Πρώτον εμφανίζεται ως μια δύναμη «συναίνεσης» που την κρίσιμη ώρα δεν επιδιώκει αν κρυφτεί, αλλά μπορεί να βγει μπροστά και να αναλάβει ευθύνες, ακόμη κι αν δεν τις αναλογούν.

Δεύτερον επιδιώκει να φέρει σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που αρνούμενος την συνεργασία αλλά και τις προτάσεις των άλλων κομμάτων σε ένα ζήτημα «εθνικής σημασίας», όπως είναι η πανδημία δείχνει εγωισμό, ενδεχομένως και αλαζονεία» και τελικά χρεώνεται εξ ολοκλήρου την αποτυχία των μέτρων.   

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται καθημερινά το τελευταίο διάστημα σε επαφή με επιστήμονες, λοιμωξιολόγους αλλά και γιατρούς που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία, ενημερώνεται για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτά και με συνεχείς παρεμβάσεις θα συνεχίσει να «υπενθυμίζει» πως «είναι εδώ, ως μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη», όπως σημειώνει οι στενοί του συνεργάτες.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA