Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά το τέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τόνισε την πρόθεση της Ελλάδας να συνεχίσει τον διάλογο με την Τουρκία.

Παράλληλα όμως έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα να περιορίσει συμπεριφορές και δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα μιας συνάντησης των δύο υπουργών.

«Η ελληνική πλευρά κατέστησε ευθύς εξ αρχής σαφές ότι η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί εφόσον διατηρηθούν οι κατάλληλες συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας πρόσθεσε ότι «είναι χρήσιμο να το αντιληφθούν αυτό όλοι οι αξιωματούχοι και από την τουρκική πλευρά, αποφεύγοντας τις δηλώσεις που δεν βοηθούν στην προσπάθεια εμπέδωσης κλίματος σχέσεων καλής γειτονίας και μάλιστα αναφέρομαι σε πολύ πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού (σ.σ. Ακάρ).

Είπε ακόμη ότι τις προηγούμενες ημέρες, με τη διεξαγωγή του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών και τις πολιτικές διαβουλεύσεις, «ξαναπιάσαμε το νήμα των επαφών» και υπογράμμισε ότι «η επίσκεψή μου στην Άγκυρα έρχεται σε συνέχεια αυτών των επαφών».

Διαβάστε ακόμα:

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Στόλτενμπεργκ

Ξενοφών Ζολώτας: Οι δύο ιστορικοί του λόγοι στην Ουάσινγκτον αποκλειστικά με λέξεις ελληνικής ρίζας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA