Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πεποίθηση που επικρατεί σε όλες τις εσωκομματικές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως μετά την ολοκλήρωση της εκλογής νέων νομαρχιακών, βγήκαν «κερδισμένοι».

Ήταν από τις λίγες φορές που σε μια εσωκομματική διαδικασία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έμειναν όλες οι πλευρές ικανοποιημένες, αφού οι ισορροπίες φαίνεται πως διατηρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό και παρά τα επι μέρους… παρατράγουδα σε διάφορες οργανώσεις, τα μαχαίρια έμειναν (σε γενικές γραμμές) στα … συρτάρια.

Η διάσπαση των «προεδρικών» με την δημιουργία της ΡΕΝΕ και παράλληλα η ενίσχυση των «κομματικών» με την δημιουργία της «Ομπρέλας» φαίνεται πως έφερε ισορροπία και παρότι σε γενικές γραμμές οι «προεδρικοί» κέρδισαν την «πρωτιά», ο «αντίλογος» είναι αρκετά ισχυρός με όλες τις πλευρές να αισθάνονται πως θα μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία και τις επιλογές του κόμματος.

Υπήρξαν βέβαια και οι… εκπλήξεις που σκόρπισαν ξεχωριστά… χαμόγελα σε κάθε πλευρά (η νίκη των «προεδρικών» στον Νότιο τομέα, η ενίσχυση της «Ομπρέλας» στον Πειραιά και η νίκη της ΡΕΝΕ στη Θεσσαλονίκη), όμως σε γενικές γραμμές εκπλήξεις δεν υπήρχαν και οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν είναι πως ναι μεν οι «προεδρικοί» έχουν την πλειοψηφία, μια πλειοψηφία όμως που δεν είναι απόλυτη και ιδιαίτερα ισχυρή και τα μέλη της Ομπρέλας (ιδιαίτερα), αλλά και της ΡΕΝΕ θα παίξουν επίσης σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της επόμενης ημέρας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Βουλή ο Τσίπρας για το Ελληνικό

Στην Κουμουνδούρου συνεχίζουν αν εστιάζουν στην πανδημία και στο «τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στα δημόσια νοσοκομεία», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά. Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε χθες τον Ερυθρό Σταυρό απ’ όπου επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «επιλέγει να μη συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της Υγείας» και πως «όταν κάποιες μικρές μονάδες επιτάσσονται, επιτάσσονται με διπλάσιο νοσήλιο κάνοντας δώρο ουσιαστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επίσης ότι «σε μια δύσκολη στιγμή όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη, είτε αφορά ιδιώτες κλινικάρχες είτε ιδιώτες γιατρούς, και η κυβέρνηση οφείλει να έχει σχέδιο και να ενισχύσει έστω και ‘στο και πέντε’ το ΕΣΥ».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται σήμερα να κάνει παρέμβαση στην Βουλή, στην συζήτηση που γίνεται στην ολομέλεια για το Ελληνικό, όπου θα αναφερθεί πιθανότατα ξανά και στο θέμα της πανδημίας και στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA