Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκρηκτικό ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το Ελληνικό, αφού με αφορμή μία φωτογραφία που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στα πρακτικά του κοινοβουλίου, η οποία απεικονίζει τον Αλέξη Τσίπρα το 2014 να κρατά πανό με σύνθημα «Το Ελληνικό Δεν Πωλείται». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ρασγκούσης έκανε λόγο για fake news και χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη «άνανδρο πολιτικά» και «διαδικτυακό τρολ».

Στη συγκεκριμένη διχογνωμία εισήλθε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης ο οποίος προκάλεσε τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να πάνε να μετρήσουν πόσα κτήρια έχουν κατεδαφιστεί στο Ελληνικό. Επίσης η «συζήτηση» διανθίστηκε με φράσεις όπως «ο μωρός από τα Σφακιά» και «ακροδεξιός από την Αθήνα».

Ο διάλογος ανάμεσα σε Γεωργιάδη, Ραγκούση και Πολάκη

«Ο λόγος που πήρα τον λόγο είναι γιατί ο κ. Γεωργιάδης πέταξε κατά την προσφιλή του συνήθεια για να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα χαρακτηρισμούς του τύπου γελάει ο μωρός από τα Σφακιά. Είπε ο ακροδεξιός από την Αθήνα», δήλωσε αρχικά ο Παύλος Πολάκης μετά την ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδης.

«Κ. Γεωργιαδή είστε ψεύτης με παράσημο η υπουργική απόφαση την οποία υπογράψατε και χωρίς ντροπή και βγήκατε και είπατε ότι κατεδαφίστηκαν 900 κτήρια είναι μία απόφαση στην οποία εσείς ο ίδιος υπογράψατε να κατεδαφιστούν τα κτήρια με νούμερο 294-298 με βάση το τοπογραφικό διάγραμμα του Ελληνικού δηλαδή πέντε κτήρια. Είναι 900 αυτά; 900 τούμπες κάνει το μυαλό σας κι αυτές ανάποδα. Αν θέλετε γιατί τώρα γελάτε εσείς ως μωρός να πάμε μαζί να μετρήσουμε πόσα κτήρια γκρεμίστηκαν», προσέθεσε.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος ανέφερε: «Αν στην φράση μου γελάει ο μωρός από τα Σφακιά αναγνώρισε τον εαυτό του, την αποσύρω. Είχα στο μυαλό κάποιον μωρό από τα Σφακιά, αλλά εκπλήσσομαι που ο κ. Πολάκης κατάλαβε αμέσως τον εαυτό του. Φαντάζομαι ότι εκπλήσσονται και όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι. Οπότε κ. Πρόεδρε, δεν εννοούσα τον κ. Πολάκη και εκπλήσσομαι που κατάλαβε τον εαυτό του. Με είπε ψεύτη, καραγκιόζη κτλ. Πρέπει να τον ανακαλέσετε στην τάξη κ. Πρόεδρε γιατί η υπομονή έχει και τα όρια της», είπε και συμπλήρωσε:

«Ως προς τα κτήρια. Ο Τσίπρας είπε ότι γκρεμίσαμε 1. Ο κ. Πολάκης 4. Συνεννοηθείτε γιατί θα απαντάμε. Επί των τοπογραφικών διαγραμμάτων θα καλέσετε στον ΣΥΡΙΖΑ τον ευρωβουλευτή σας κ. Πέτρο Κόκκαλη με την εταιρία Ιντρακάτ να σας τα εξηγήσει κτήριο κτήριο και τιμολόγιο τιμολόγιο. Δεν φτάνει που πήρε τα λεφτά η Ιντρακάτ μιλάτε κι από πάνω».

«Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις τον Ιούνιο ένα χρόνο μετά, αποδεικνύω ότι η υπουργική απόφαση μιλά για 5 κτήρια .Εγώ προσωπικά πήγα τον Σεπτέμβρη και τράβηξα βίντεο έξω από το Ελληνικό και δεν υπήρχε καμία μπουλντόζα. Δηλαδή κατεδαφίσατε 900 κτήρια σε 3 μήνες; Που ζεις Γεωργιάδη; Στο Ουαγκουντούγκου (Ουαγκαντούγκου) ζεις; Αυτά μας είχες πει και έχεις το θράσος να βγαίνεις και να επιμένεις. Σε κατήγγειλε ο κ. Ραγκούσης ότι κατέθεσες μία ψεύτικη φωτογραφία. Ψεύτικη την έφτιαξες εσύ και επιμένεις. Πάμε να τα μετρήσουμε, πάμε να τα μετρήσουμε τα κτήρια, δεν ντρέπεσαι», απάντησε ο Παύλος Πολάκης.

Μετά τον λόγο πήρε ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη:

«Κ. Γεωργιάδη είχατε μια δυνατότητα να αποφύγετε αυτόν τον πρωτοφανή διασυρμό και εξευτελισμό για υπουργό κυβέρνησης. Να έρθετε εδώ και να πείτε ότι η φωτογραφία που παραδώσατε στα πρακτικά είναι σωστή, αξιόπιστη και αληθινή. Όχι μόνο δεν το κάνατε αλλά αποδείξατε πριν από λίγο πως λειτουργείτε ως χυδαίο τρόλ του διαδικτύου. Αποδεχθήκατε και εντελώς άνανδρος πολιτικά γιατί δεν είχατε το σθένος να ζητήσετε συγγνώμη για αυτή την απρέπεια που διαρπάξατε. Και εν πάση περιπτώσει τον ελληνικό λαό δεν τον υπολείπεστε, την αντιπολίτευση και τους βουλευτές, τους έχετε γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων σας. Έχετε καταλάβει τη βρώμικη ιστορία για τη Νέα Δημοκρατία, γράψατε σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Να έρθετε εδώ ως ένα ξεφτιλισμένο τρολ του διαδικτύου να καταθέσετε μία ψεύτικη φωτογραφία», είπε αρχικά.

«Αντί να έρθετε εδώ ν' ανακαλέσετε συνεχίζετε τις γελοιότητες. Κατεβαίνετε το ένα σκαλοπάτι κάτω από το προηγούμενο. Εμείς σας ανακηρύσσουμε ως μέγιστο χορηγό. Το πρόβλημα το έχει το κόμμα σας και αυτοί οι έρμοι οι οπαδοί που βλέπουν έναν υπουργό να έρχεται εδώ και να διακινεί ψεύτικες φωτογραφίες. Αιδώς κ. Γεωργιαδή», προσέθεσε.

Αμέσως μετά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απάντησε τόσο στον Γιάννη Ραγκούση όσο και στον Παύλο Πολάκη.

«Το αν είναι αληθινή ή όχι η φωτογραφία εγώ δεν μπορώ να το γνωρίζω. Εσείς το ισχυρίζεστε. Επί τρία λεπτά με υβρίζετε κύριε, τώρα θα ακούσετε. Έτσι λειτουργεί ο κοινοβουλευτισμός, καθίστε κάτω. Καθίστε κάτω κύριε έχω τον λόγο».

«Εγώ δεν θα σας περιγράψω με φράσεις πως είστε ξεφτιλισμένος και κάνετε όσα κάνετε. Θα μείνω στην ουσία του κοινοβουλευτικού διαλόγου. Ισχυρίζεστε ότι η φωτογραφία είναι ψεύτικη. Κ. Πρόεδρε μας κάνει μαθήματα κοινοβουλευτισμού ο Ραγκούσης, έχει κάποιο όριο. Εγώ δεν ήμουν παρών στις διαδηλώσεις κατά του Ελληνικού, άρα δεν μπορώ να γνωρίζω αν είναι ψεύτικη ή όχι. Με βεβαιότητα γνωρίζω ότι αυτά που δείχνει η φωτογραφία τα έλεγε διαρκώς ο κ. Τσίπρας σε εκδηλώσεις της Αυγής, μέσα στην ελληνική βουλή και παντού», προσέθεσε ο κ. Γεωριάδης.

«Η ευαισθησία ως προς τη φωτογραφία είναι καθαρή υποκρισία. Όσα λέει η φωτογραφία κ. Πολάκη και πολλά περισσότερα τα είπε ο αρχηγός σας τότε, άρα μην μας κοροϊδεύει. Όσον αφορά αυτά που είπε ο κ. Πολάκης εναντίον μου, διάβασε για να κοροϊδέψει το σώμα. Τη μία υπουργική απόφαση, την απόφαση της 12ης Ιουνίου 2020, ξέχασε όμως την υπουργική απόφαση της 29/6/2020, όπου αναφέρει των κτηρίων των περιοχών Α,Β,Γ,Δ. Όταν σ' ένα πολεοδομικό σχέδιο λέμε οι περιοχές δεν είναι το κτήριο είναι ολόκληρα πολεοδομικά τετράγωνα», κατέληξε.

Τέλος ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε και στην ομιλία του στις μπουλντόζες και στην αυτοψία που έκανε στο Ελληνικό, δίνοντας ως δώρο στον κ. Γεωργιάδη ένα παιδικό παιχνίδι.

«Η μόνη πραγματική μπουλντόζα που θα μπει στο χώρο του Ελληνικού τον υπόλοιπο χρόνο που έχετε ως διακυβέρνηση της χώρας, δεν θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν εδώ. Αυτό το παιδικό παιχνίδι. Αυτό λοιπόν θα σας το δώσω να του το κάνετε δώρο, να παίζει στο σπίτι του με κανένα lego γιατί άλλη μπουλντόζα στο Ελληνικό δεν θα μπει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA