Μενού
  • Α-
  • Α+

Δημοσκόπηση για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ALPHA πραγματοποίησε η εταιρεία Marc. 

Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης προκύπτει πως η πλειοψηφία των πολιτών διαφωνεί με τη διενέργεια συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Συγκεκριμένα, το 52,9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 87,7% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας διαφωνούν με τις διαδηλώσεις. Θετικοί στις συγκεντρώσεις εμφανίζονται, το 45,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 11,8% των ψηφοφόρων της ΝΔ. 

Η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 15,6% καθώς το 36,1% των πολιτών θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία ενώ το 20,5% ΣΥΡΙΖΑ αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 6% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%, η Ελληνική Λύση με 4,3%, το Μέρα25 με 3,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10,5%.

«Έχει περάσει ενάμισης χρόνος από τις βουλευτικές εκλογές. Ανεξάρτητα από τι ψηφίζετε, πώς κρίνετε συνολικά τα έως τώρα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη;» ρωτήθηκαν οι πολίτες και το 52,7% απάντησε θετικά ή μάλλον θετικά σε αντίθεση με το 46,5% που απάντησε αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

«Πώς κρίνετε συνολικά την στάση και αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ;» ήταν η επόμενη ερώτηση που δέχθηκαν οι πολίτες και σε ποσοστό 77,8% απάντησαν αρνητικά ή μάλλον αρνητικά ενώ το 20,1% απάντησε θετικά ή μάλλον θετικά.

«Ναι» στη χαλάρωση του lockdown 

Το 65,5% των πολιτών ζητεί χαλάρωση των περιορισμών στην κυκλοφορία, με το 17,7% να θέλει διατήρηση των υφιστάμενων μέτρων, ενώ το 13,5% ζητεί αυστηροποίησή τους. Αντίστοιχα, το 85,9% ζητεί χαλάρωση – άνοιγμα- των περιορισμών που αφορούν στο λιανεμπόριο, το 7,3% ζητεί διατήρησή τους, ενώ το 5% θέλει αυστηροποίηση.

Επιπρόσθετα, το 75% θέλει χαλάρωση περιορισμών που έχουν επιβληθεί στην εστίαση, ενώ το 22,3% θέλει διατήρησή τους.

Αστυνομική βία 

Σχετικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας, το 57,3% εκτιμά πως αυτά είναι μεμονωμένα και δεν χαρακτηρίζουν την πλειοψηφία των αστυνομικών. Το 20,9% εκτιμά πως τα φαινόμενα βίας είναι αρκετά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε αυταρχικό κράτος. Το 19,7% απαντά πως η αστυνομοκρατία είναι βασική κυβερνητική επιλογή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA