Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφοδρές αντεγκλήσεις προκάλεσε στη Βουλή η δριμεία επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατά των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό, χαρακτηρίζοντάς την «κομματική» και αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για εξυπηρέτηση της κυβερνητικής πολιτικής.

Έντονη ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος του καταλόγισε ότι εκθέτει μία Επιτροπή με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, υπονομεύοντας κατ’ ουσίαν το κρίσιμο έργο των μελών της.

«Δεν επιλέξατε τους αρίστους. Επιλέξατε κομματικούς. Δεν συμμετέχει κανένα θεσμικό όργανο. Η Εεπιτροπή λειτουργεί  ως επτασφραγιστό μυστικό χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα να ενημερώνονται τα πολιτικά κόμματα και άλλοι θεσμοί», υποστήριξε ο κ. Κουρουμπλής. 

Του έργου της Επιτροπής και της αντικειμενικότητας των μελών της υπεραμύνθηκε σε υψηλούς τόνους ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, επισημαίνοντας ότι η Επιτροπή αποτελείται από 33 εγνωσμένου κύρους επιστήμονες και  μοναδικό κριτήριο για την επιλογή τους ήταν η εμπιστοσύνη στην αξία τους και  η δυνατότητα να συμβάλλουν με τη γνώση τους στην ανάλυση δεδομένων, ώστε να βοηθήσουν στη λύση. Καταλόγισε, δε, στον ΣΥΡΙΖΑ «εμμονή» σε ότι αφορά στα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής.

«Τον τελευταίο ένα χρόνο η  Επιτροπή με συνέπεια ανταποκρίνεται . Η δουλειά δεν είναι εύκολη.  Η έκθεση των επιστημόνων είναι ανεπίτρεπτη και δεν βοηθά το έργο τους. Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα μέλη, ώστε να εκφράζουν τις απόψεις τους ελεύθερα. Η εμπιστευτικότητα  των πρακτικών της επιτροπής αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για ευθυκρισία και ελευθερία στην άποψη», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Τέλος, ο κ. Κοντοζαμάνης επιβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα προμηθευτεί μονοκλωνικά αντισώματα έπειτα από την επίσημη έγκρισή τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA