Μενού
  • Α-
  • Α+

Ως ομολογία εξωθεσμικών παρεμβάσεων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis κατόπιν εντολών, επιβεβαίωση των καταγγελιών περί σκευωρίας και επαναφορά του «δόγματος» ελέγχου των αρμών της εξουσίας, ερμηνεύει η Νέα Δημοκρατία, την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ότι η κυβέρνηση δίωξε τον κ. Παπαγγελόπουλο επειδή διερεύνησε το «σκάνδαλο» της Novartis και το ενδεχόμενο ζημίας του ελληνικού δημοσίου.

«Ο κ. Τσίπρας σήμερα ομολόγησε τα περί αρμών της εξουσίας. Είπε σήμερα ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος διώκεται γιατί ερεύνησε τη Novartis. Με ποια ιδιότητα κ. Τσίπρα; Γιατί κι εμείς το ίδιο λέμε. Ότι δεν ερευνούσε η δικαιοσύνη την υπόθεση αλλά ο κ. Παπαγγελόπουλος με εντολές που λάμβανε. Οι δύο υποθέσεις, εκείνη του κ. Παπαγγελόπουλου και η σημερινή, συνδέονται μεταξύ τους. Να ελέγξετε τους αρμούς της εξουσίας στη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Να ποδηγετήσετε τη Δημοκρατία. Κι αυτή η πράξη σας θα σας συνοδεύει», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στη σφοδρή επίθεση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πλεύρης στηλίτευσε τη σιωπή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις «χυδαιότητες και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα μίσους» του βουλευτή του Παύλου Πολάκη εναντίον της ΝΔ, την οποία ταύτισε νωρίτερα με τον δωσιλογισμό και τον μαυραγοριτισμό, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις της πλειοψηφίας να τις καταδικάσει δημόσια.

«Ο δικός μας κόσμος είναι της ενότητας. Ο δικός σας είναι αυτός της σπίλωσης των πολιτικών σας αντιπάλων, των ανώμαλων καταστάσεων και της διχόνοιας, του αναλαμβάνω το ρίσκο», τόνισε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση μόνιμη επιδίωξη διχόνοιας των Ελλήνων και ανώμαλων καταστάσεων, επειδή όπως υποστήριξε στην ομαλότητα δεν θα μπορούσε ποτέ να τύχει της εμπιστοσύνης της κοινωνίας. «Ως κυβέρνηση ήσασταν τραγικοί, ως αντιπολίτευση είστε κωμικοί», σχολίασε δηκτικά.

Καταλήγοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, επισήμανε πως πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Παππάς θα έπρεπε να ζητούν διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ υπογράμμισε ότι  το επίδικο δεν είναι η διερεύνηση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά το αν ο κ. Παππάς προσπάθησε να καταστρατηγήσει τις διατάξεις του νόμου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA