Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ψηφοφορία για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το Νίκο Παππά και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν ένα ακόμα «λιθαράκι» στην συνεχώς αυξανόμενη ένταση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Η συγκεκριμένη απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας χαρακτηρίστηκε μάλιστα από αρκετά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «κόκκινη γραμμή», καθώς όπως υποστήριζαν «σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα, με δεκάδες νεκρούς καθημερινά και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά σπείρουν τον διχασμό διώκοντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους με αστήρικτες κατηγορίες». Χαριτολογώντας μάλιστα στελέχη του κόμματος σημείωναν: «Εδώ ο κόσμος καίγεται και η ΝΔ την… προανακριτική της. Αν δεν ήταν τραγικό αυτό που συμβαίνει, θα ήταν αστείο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή πως «αν δεν υπήρξε επιστολική ψήφος τότε οι «διαρροές», τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΚΙΝΑΛ θα ήταν πολλές», αφού όπως έλεγαν «πολλά στελέχη των δύο αυτών κομμάτων αντιλαμβάνονταν πως έπρεπε να υποστηρίξουν μια παρωδία».

Κοινοβουλευτικές πηγές σημείωναν: «Ο κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί του και η πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών στελεχών της ΝΔ δεν τόλμησαν ούτε καν να έρθουν να υπερασπιστούν την πρόταση παρωδία για σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Και όσοι την υπερασπίστηκαν, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, δεν έπεισαν το σύνολο των βουλευτών ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Αν δε, δεν είχε καταστρατηγηθεί και το Σύνταγμα με την πρωτοφανή απόφαση για μυστική ψηφοφορία εξ αποστάσεως, οι απώλειες σίγουρα θα ήταν περισσότερες».   

Σύσκεψη Τσίπρα με εστιάτορες

Μπορεί η ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή να κυριάρχησε στην χθεσινή πολιτική ατζέντα, όμως στην Κουμουνδούρου εστιάζουν και στο ζήτημα της πανδημίας, αλλά και της οικονομίας. Όπως άλλωστε υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή «Το ερώτημα κάθε υπεύθυνου ανθρώπου, κάθε γιατρού και νοσηλευτή, κάθε εργαζόμενου που είναι εκτός παραγωγής για μήνες, κάθε μικρομεσαίου που το λουκέτο κλειδώνει τη ζωή του, κάθε νέου που ασφυκτιά, κάθε ανθρώπου που συναισθάνεται και ζει μέσα από το προσωπικό και οικογενειακό του δράμα, το δράμα της χώρας, είναι το εξής:

Σοβαρά τώρα, κύριε Μητσοτάκη; Με εβδομήντα νεκρούς τη μέρα, με τον φόβο να σκιάζει την κοινωνία, με χιλιάδες συνανθρώπους μας να βρίσκονται στα όρια της απελπισίας, εσείς το μόνο που σκέφτεστε είναι πώς θα στήσετε ποινικά «ικριώματα» για τους πολιτικούς σας αντιπάλους;»

Αυτό επαναλάμβαναν από την Κουμουνδούρου σημειώνοντας πως «με 4.500 κρούσματα και τις ΜΕΘ γεμάτες, δεν είναι ώρα για μικροκομματικά και επικοινωνιακά παιχνίδια».

Σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει τηλεδιάσκεψη με φορείς του χώρου της εστίασης προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA