Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη σημερινή συνεδρίαση ακρόασης του Σταύρου Αραχωβίτη, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να αφήσει την υπόθεση στην κρίση της Επιτροπής, χωρίς να ζητήσει οτιδήποτε συγκεκριμένο. Κατά πληροφορίες όλα τα κόμματα συμφώνησαν ότι η υπόθεση δεν ευσταθεί.

Οι βουλευτές της ΝΔ, ωστόσο, δικαιολόγησαν την αποδοχή του αιτήματος της εισαγγελικής αρχής για άρση της ασυλίας, με το επιχείρημα ότι σε αντίθεση με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών στις ασυλίες βουλευτών την ουσία την ελέγχει ο εισαγγελέας και όχι η Βουλή, η οποία έχει αρμοδιότητα να ελέγξει μόνο εάν τα καταγγελλόμενα εμπίπτουν σε δράση κατά την άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων και την ουσία την ελέγχει ο εισαγγελέας. 

Με αυτό το σκεπτικό υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν ΝΔ και Ελληνική Λύση. «Παρών» ψήφισε το Κίνημα Αλλαγής, ενώ κατά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Σε κάθε περίπτωση, την τελική απόφαση θα λάβει προσεχώς η Ολομέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Αραχωβίτης αναφερόταν σε ηλεκτρονική αλληλογραφία τους συμβούλου ασφαλείας του πρώην μεγαλομετόχου της Folli Follie, Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, ως πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που μεσολαβούσε υπέρ των συμφερόντων της εταιρίας για να αποφύγει μεταξύ άλλων τον έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ο ίδιος ο βουλευτής πάντως είχε απορρίψει οποιαδήποτε εμπλοκή του με την υπόθεση καταγγέλλοντας «συκοφαντίες» και υποβάλλοντας μήνυση, όπως το ίδιο είχαν πράξει και οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης και Αλέκος Φλαμπουράρης που τα e-mails ενέπλεκαν το όνομά τους στην υπόθεση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA