Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Παππάς στο Reader: Με την κυβέρνησή μας το δημόσιο εισέπραξε λεφτά, δεν δαπάνησε

«Διάτρητη» χαρακτηρίζει την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς μιλώντας στο Reader.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει πως η πρόταση «πέρα από διάτρητη και είναι προσβλητική για τον κοινό νου», ενώ τονίζει πως το δημόσιο δεν ζημιώθηκε,  αλλά τουναντίον εισέπραξε χρήματα:

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εισέπραξε 200 εκατ. ευρώ από φόρο διαφήμισης και τέλη χρήσης συχνοτήτων. Εφάρμοσε το Σύνταγμα και τους νόμους για την αδειοδότηση των καναλιών, με το συνολικό τίμημα των αδειών να ανέρχεται σε 210 εκατ. ευρώ» σημείωσε ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο διαγωνισμός του 2016, στον οποίο βασίστηκε τόσο το ΕΣΡ για την αδειοδότηση του 2018 όσο και το ΣτΕ για να απορρίψει τις προσφυγές των καναλιών κατά του τιμήματος των 35 εκατ. ευρώ ανά άδεια, ήταν ένας διαγωνισμός κατά τον οποίο το δημόσιο εισέπραξε χρήματα. Δεν δαπάνησε.  Είχε τόσα φίλτρα διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος, που ο καταγγέλλων (σ.σ.: ο «αναξιόπιστος» για την τότε ΝΔ) είχε αποβληθεί από τη διαδικασία» προσέθεσε. 

«Ο κ. Μητσοτάκης, που συνεργάζεται μαζί του από το 2015, μέσω της GPO και του κ. Θεοδωρικάκου, θα το γνωρίζει καλύτερα από όλους.

Η πρόταση της ΝΔ είναι διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική για τον κοινό νου.  Υιοθετεί τις μισές αναφορές Καλογρίτσα, καθώς από τις άλλες μισές προκύπτουν αντιφάσεις» τόνισε.

«Αποκρύπτει τις αποφάσεις του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου και του Πρωτοδικείου Αθηνών, που αναγνωρίζουν, με στοιχεία, τη συνεργασία δύο τεχνικών εταιρειών για ένα κατασκευαστικό έργο και καλούν τον κ. Καλογρίτσα να επιστρέψει 3 εκατ. ευρώ λόγω αθέτησης συμφωνίας.

Στοχοποιεί την κυβέρνησή μας διότι πέτυχε να τερματίσει την ανομία στο τηλεοπτικό τοπίο μετά από 30 χρόνια» σημειώνει.

«Επιχειρεί να επιστρέψει τη χώρα σε ένα καθεστώς ασυδοσίας, ανείσπρακτων φόρων και τελών, συνεχών παρατάσεων στην εκπλήρωση υποχρεώσεων.

Η ΝΔ έχει πνιγεί στα αδιέξοδά της. Οι συντάκτες της «λίστας Πέτσα», οι συνδαιτυμόνες του Χριστοφοράκου, οι λήπτες των επιταγών Αλαφούζου έχουν το ίδιο επώνυμο. Και κανένα δικαίωμα να πιάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο στόμα τους» καταλήγει ο πρώην υπουργός Επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Νίκος Παππάς