Μενού
  • Α-
  • Α+

«Μπουρλότο» έβαλε πάλι στην ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, προκαλώντας ένταση με την επιμονή του να λάβει το λόγο επί προσωπικού, προκειμένου να απαντήσει στις επικρίσεις του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μαραβέγια, αναφορικά με τις χθεσινές του αναφορές περί παράταξης των Κολοκοτρωναίων έναντι της παράταξης του μαυραγοριτισμου και του δωσιλογισμου, που προκάλεσαν τις σφοδρές αντιδράσεις της κυβέρνησης. 

Ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου (ΝΔ) αρνήθηκε, τονίζοντας οι επρόκειτο για πολιτική κριτική που δεν χρήζει απάντησης επί προσωπικού, προκειμένου προφανώς να αποφευχθεί μια νέα γενικευμένη σύγκρουση, αλλά το αυτί του κ. Πολάκη δεν ίδρωσε. 

Ωρυωμενος απαιτούσε να πάρει το λόγο, καταγγέλλοντας φίμωση του και εγείροντας έντονες αντιδράσεις από την πτέρυγα της ΝΔ και του προεδρείου, που μάταια πάσχιζε να τον επαναφέρει στην τάξη. 

Ο «φαρμακερός» διάλογος που καταγράφηκε ιδίως όταν ο κ. Αθανασίου κάλεσε στο βήμα τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), στην οποία ο Παύλος Πολάκης έκανε νόημα με το χέρι να περιμένει για την ομιλία της, είναι ενδεικτικός του εκρηκτικού κλίματος που επικράτησε.

Εν μέσω χάους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνθηκε έξαλλος προς το Προεδρείο και φτάνοντας σε κοντινή απόσταση, συνέχιζε να φωνάζει αποκαλώντας σε πρώτο ενικό τον Αντιπρόεδρο Αθανασίου «ψεύτη», υποστηρίζοντας ότι το άρθρο 68 του Κανονισμού της Βουλής που επικαλέστηκε δεν υπάρχει.

Π. Πολάκης: Το άρθρο που είπες δεν υπάρχει . Είσαι ψεύτης. Μη μου κουνάς το δαχτύλι. Είστε ψεύτης. Αυτό που κάνετε είναι παρακμή

Χ. Αθανασίου: Είσαι άσχετος

Π. Πολάκης: Είναι παρακμή. Παρακμή φέρνουν

Χ. Αθανασίου: Δεν έχετε ελευθερία σκέψης. Γι’ αυτό συμπεριφέρεστε έτσι. Ρωτήστε τον κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο. Είστε άσχετος

Π. Πολάκης: Δεν υπάρχει το άρθρο. Το καταλαβαίνεις; Δεν υπάρχει

Χ. Αθανασίου:  Είστε άσχετος.

Σημειώνεται ότι η «κόντρα» των δύο βουλευτών είχε ξεκινήσει από χθες όταν ο κ. Αθανασίου εξαπέλυσε πυρά κατά του Παύλου Πολάκη για τις πρωτοφανείς ύβρεις κατά τη ΝΔ και την ταύτισή της με τον δωσιλογισμό, στηλιτεύοντας και την επιλογή του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρήσει εν μέσω των απαντήσεων της ΝΔ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA