Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τη φράση «η αντιπολίτευση πρέπει να επιτάξει τη σοβαρότητα», απέκρουσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, τα αντιπολιτευτικά πυρά και δη αυτά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειμμα υπευθυνότητας και υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας να βγει η χώρα νικήτρια στη μάχη με την πανδημία.  

«Η αντιπολίτευση και κυρίως αξιωματική αντιπολίτευση, συμπεριφέρεται σαν να μη θέλει να τελειώσει η πανδημία. Δεν μπορείτε να κρύψετε τη στενοχώρια σας επειδή η χώρα τα καταφέρνει. Η αντιπολίτευση πρέπει να επιτάξει τη σοβαρότητα. Η κοινωνία αναμένει από αυτούς υπευθυνότητα», σημείωσε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.  

Ο ίδιος επέμεινε πως παρότι το ΕΣΥ βρίσκεται στα όριά του «παραμένει όρθιο να παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες», χάρη στον σχεδιασμό, τις άοκνες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού και τον προγραμματισμό που έγινε από την αρχή. Διέψευσε, δε, κατηγορηματικά τις αιτιάσεις περί μετατροπής του συστήματος σε μίας νόσου αποκλειστικά για τον κορονοϊό.

Ως προς το ζήτημα των λεγόμενων self test, για το οποίο έχει ασκηθεί κριτική στην κυβέρνηση, ο κ. Κοντοζαμάνης, χαρακτήρισε την επιθετική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ περί εύνοιας της Siemens «αστειότητα». Απέκρουσε, επίσης με κατηγορηματικό τρόπο και τη νέα κατηγορία περί απουσίας σήμανσης CE, υπογραμμίζοντας πως οι προδιαγραφές των αυτοδιαγνωστικών τεστ προβλέπονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και μάλιστα με συγκεκριμένες διαδικασίες.

Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι η σύμβαση  κατακυρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τονίζοντας ότι το self test  έρχεται  ως συμπληρωματική δράση στην στρατηγική για τα τεστ, τα οποία στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει τις 50.000 ημερησίως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA