Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του κόμματος του για το ιδιωτικό χρέος σε εκδήλωση ανάλογη με εκείνη στην οποία παρουσιάστηκε το σχέδιο για το νέο ΕΣΥ.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει τις προτάσεις, μαζί με τους αρμόδιους τομεάρχες και στην συνέχεια θα γίνει συζήτηση επί των προτάσεων αυτών με οικονομολόγους, ενώ πιθανότατα θα συμμετέχουν και άνθρωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει όλο και περισσότερο βάρος πλέον στην οικονομία και στις προτάσεις για να ξεπεραστεί η κρίση που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού, ενώ ήδη έχουν γίνει προτάσεις από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως η μη επιστρεπτέα προκαταβολή και το κούρεμα του χρέους των επιχειρηματιών που έχουν πληγεί από την πανδημία.  

Σφοδρή κριτική εξάλλου εξαπέλυσαν χθες από την Κουμουνδούρου σχετικά με το σχέδιο Ανάκαμψης της οικονομίας που παρουσιάστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε κοινή τους δήλωση η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης υποστήριξαν μεταξύ άλλων: «Ο πρωθυπουργός επέλεξε να χρησιμοποιήσει ξανά μια σειρά από βαρύγδουπους τίτλους, αλλά η ουσία του Σχεδίου Ανάκαμψης παραμένει άγνωστη στους κοινωνικούς εταίρους, τους παραγωγικούς φορείς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τα εύηχα συνθήματα του κ. Μητσοτάκη, όμως, δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό σχέδιο της κυβέρνησής του. Την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και την εκκαθάριση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων με συρρίκνωση των μισθών, τη χορήγηση φορολογικών κινήτρων σε λίγους με παράλληλο περιορισμό κοινωνικών δαπανών, την ιδιωτικοποίηση βασικών υποδομών, κοινωνικών υπηρεσιών, του ασφαλιστικού, της Υγείας και της Παιδείας».

Ενόχληση για την «εκμετάλλευση Τσίπρα»

Εξαιρετικά ενοχλημένοι εμφανίζονταν εξάλλου χθες στην Κουμουνδούρου με «τον τρόπο που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η ΝΔ την συζήτηση Τσίπρα με τους εστιάτορες», όπως σημείωναν.

Πιο συγκεκριμένα οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενοι σε δήλωση της ΝΔ που κατηγορούσε τον κ. Τσίπρα ουσιαστικά πως «χαίρεται» με την πορεία της πανδημίας, έλεγαν π[ως «η κυβέρνηση έχει περάσει πλέον κάθε όριο αξιοπρέπειας».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος μάλιστα χαρακτήρισε «θράσος της ΝΔ» τη συγκεκριμένη δήλωση για τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στην έξαρση της πανδημίας:

«Η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί με στοιχειώδες πλάνο την υγειονομική κρίση, ανοιγοκλείνοντας την οικονομία χωρίς σχέδιο και χωρίς καμία λογική, είναι για γέλια και για κλάματα.

Το θράσος, όμως, των πανικόβλητων του Μεγάρου Μαξίμου, να επιρρίπτουν από πάνω και χαιρεκακία στους πολιτικούς του αντιπάλους, όταν επισημάνουν το προφανές, είναι μόνο για γέλια.

Θα περιμέναμε τουλάχιστον να είχαν τη στοιχειώδη ευθιξία να ζητήσουν έστω μια συγνώμη από τις οκτώ χιλιάδες οικογένειες που θρηνούν τους ανθρώπους τους και τους χιλιάδες εργαζόμενους και επιχειρηματίες που έχουν αφήσει στο έλεος της ύφεσης και της κρίσης.

Ούτε για αυτό όμως είναι ικανοί. Είναι προφανές ότι δε μπορούν πια. Όσο συντομότερα το συνειδητοποιήσουν τόσο το καλύτερο για τον τόπο» σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA